Dissabte, 27 abril 2024

Aquestes són les dates estimades en els quals cada grup d'edat hauria d'estar vacunat

Posted On Dijous, 29 abril 2021 16:06 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Quan em vacunaran? És la pregunta que es repeteixen molts Ontinyentins. Segons els plans del Govern, el 70% de la població estarà vacunada abans del final de l'estiu si es compleixen els terminis del calendari de vacunació a Espanya.

Així, serà molts els qui arriben al període estival immunitzat contra la COVID-19, però hi haurà altres grups de població que rebran la vacuna covid durant els mesos d'estiu. Uns altres, els més joves, hauran d'esperar a setembre.

Majors de 80 anys
Els majors de 80 anys estaran vacunats abans del pròxim 9 de maig. Suposa que tres milions d'espanyols i espanyoles estarien completament vacunats el mateix dia que acabarà l'estat d'alarma, sempre que es complisquen els terminis del Govern d'Espanya. No obstant això, si aquesta planificació es compleix, en realitat serien cinc milions de persones les vacunades a Espanya per a aqueixa data, ja que ja han començat altres grups a rebre vacunes.

Entre 70 i 79
El grup de població comprés entre els 70 i els 79 haurà d'estar vacunat abans del 6 de juny.

Entre 66 i 69: amb un interrogant
La ciutadania l'edat de la qual està entre els 66 i els 69 s'espera que estiga completament vacunat abans del 20 de juny. És el grup poblacional més delicat, ja que es troben en una situació delicada. Han d'esperar que es completen les pautes de vacunació dels majors de 70, però també han d'esperar que es vacunen a policies, sanitaris... A més, per edat, no poden rebre AstraZeneca (de moment), per la qual cosa han d'esperar a la vacunació dels seus majors amb Pfizer i Moderna.

Entre 56 i 65
Aquelles persones que tenen entre els 56 i els 65 anys. Aquest grup haurà de completar la pauta de vacunació abans del 20 de juny, però podria allargar-se uns dies més i completar-se de manera definitiva al juliol.

Entre els 46 i els 55
Aquells que tenen entre els 46 i els 55 anys tenen com a màxim el 25 de juliol per a estar vacunats contra el coronavirus.

Fins als 32 anys
Abans del 31 d'agost, el Govern vol que totes les persones majors de 32 anys estiguen immunitzades contra el coronavirus.

El grup comprés entre els 18 i els 31 anys s'espera que comence a vacunar-se a partir de setembre perquè el pla del Govern acaba a l'agost, per la qual cosa s'entén que ací començarà la vacunació a aquest grup d'edat.

Menors d'edat
Les vacunes no estan recomanades, de moment, per a menors de 18 anys. Caldrà esperar als resultats dels estudis actuals per a conéixer què es fa amb aquests grups de població.

Llegir 867 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM