Dimarts, 23 abril 2024

Ontinyent investiga la presència de restes del Paleolític a la cova i l’abric de l’Hedra

Posted On Dimecres, 14 abril 2021 16:49 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent investiga la presència de restes del Paleolític a l’abric de l’Hedra, situat en la Serra de la Solana.

Els treballs d’investigació, finançats pel consistori, estan dirigits pel arqueòleg municipal, Agustí Ribera i les doctores en prehistòria de la Universitat de València, Margarita Vadillo i Cristina Real.

El regidor de Biblioteca i Museus, Ferran Gandia i el regidor de Cultura, Alejandro Borrell visitaven aquesta setmana l’evolució dels primers dies de treball. Gandia destacava que esta investigació "permetrà acostar-nos i saber més sobre com habitaven els avantpassats" i posava en valor l’aposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per impulsar una investigació científica "que vist les primeres troballes tindran una repercussió positiva a nivell acadèmic, però també per a la ciutat, on la ciutadania i visitants en un futur podran conèixer més sobre aquest jaciment arqueològic".

En concret, els treballs estan duent-se a terme en dos zones: la cova i el propi abric de l’Hedra. En el primer cas, els treballs tracten de localitzar el sediment original de les acumulacions antigues, vist que fins el moment les troballes són de sediment posterior com a conseqüència de l’actuació humana.

Pel que fa als treballs a l’abric de l’Hedra, ja s’han trobat les primeres peces que correspondrien a l'època del Paleolític Superior i que estaven in situ. Les investigadores Vadillo i Real explicaven que "la quantitat i el tipus de material que podem trobar en els propers dies ens permetran determinar si eren avantpassats amb una actitud més estable o nòmades", avançaven.

Llegir 720 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM