Divendres, 29 Març 2024

Ontinyent protegeix l’arbrat monumental del carrer Sant Antoni per mantenir-lo després de les obres

Posted On Dilluns, 15 Març 2021 15:54 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent està duent a terme tasques de protecció especial de l’arbrat del carrer Sant Antoni per tal de mantenir-lo en bon estat abans, durant i després de les obres previstes en aquest carrer.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “es tracta d'uns exemplars que estan catalogats com a Conjunt Arbori Monumental d’Interès Local, i que van a estar integrats en el nou disseny resultant de les obres previstes a esta zona", manifestava.

En concret, es tracta d’un conjunt d’arbres del qual destaquen 3 exemplar de plataners ("platanus hispanica") d'entre 15 i 17 metres d'alçada i un perímetres d’entre 2'63 i 3'36 metres, i un cedre (“cedrus atlàntica”) de 18'25 metres d'alt i un perímetre de 1'31 metres. Tots ells van ser plantats a principis del Segle XX i comptent per tant amb al voltant d’un segle d’història.

Per tal de protegir adequadament els exemplars i de manera adequada a la normativa, la regidoria i el departament de Medi Ambient s'han coordinat amb els tècnics de la secció de Patrimoni Arbori Monumental del CIEF (centre per a la investigació i 'experimentació forestal) de la Conselleria de Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que treballen en la protecció i conservació d'exemplars protegits a tota la Comunitat Valenciana, assessorant als diferents ajuntaments, particulars i entitats.

D'acord amb les línies de treball establertes per a la protecció d'aquest conjunt arbori, esta setmana s’ha dut a terme una poda específica recomanada de manera prèvia a les obres, que s’hauran d’executar atenent una sèrie de condicionants tècnics per protegir els exemplars.

Llegir 397 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM