Divendres, 26 abril 2024

El Consell Escolar d’Ontinyent reclama a la Generalitat un punt de vacunació de professorat

Posted On Dimecres, 10 Març 2021 18:04 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El Consell Escolar Municipal d’Ontinyent ha acordat reclamar formalment a la Generalitat Valenciana un punt de vacunació de professorat i personal treballador dels centres educatius, després que aquesta no haja estat inclosa al llistat fet públic per l’administració autonòmica.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, replegava i compartia les mostres de malestar de la comunitat educativa per esta decisió, i convocava la reunió del Consell Escolar amb caràcter urgent i extraordinari per tractar aquesta qüestió i acordar el contingut d'una reclamació formal a l’administració autonòmica demanant una rectificació.

Borrell lamentava “el sense sentit que suposa parlar de polítiques contra el despoblament de les comarques d’interior i que alhora ens trobem fets com aquest, amb un mapa de punts de vacunació que curiosament coincideix plenament amb el de les seus oficials d’Escoles Oficials d’Idiomes, i que a tots dos casos deixa totalment oblidades comarques senceres. Entenem totalment el malestar de la comunitat educativa davant una planificació que afectarà el normal desenvolupament de l'activitat als centres, obligant a fer desplaçaments innecesaris, i per això donem suport a esta demanda de que rectifiquen”, manifestava.

El regidor recordava que l’alcalde Jorge Rodríguez ha ofert en reiterades ocasions a les autoritats sanitàries els espais municipals que siguen necessaris per tal de facilitar la vacunació tant del personal dels centres educatius com de la població en general, una petició que es reitera des del Govern d'Ontinyent.

Vacunació al personal del servei d’ajuda a domicili

Per altra banda, des l’Ajuntament també s’ha demanat a la Conselleria de Sanitat la vacunació “immediata” del personal del servei d’ajuda a domicili, una petició que també ha estat efectuada per les associacions locals AMCO i AFAO, que presten aquest servei a la ciutadania, i que encara no tenen data per la primera dosi.

Des del govern ontinyentí es destaca que "és molt bona notícia que els usuaris i personal del Centre de Dia i Centre Ocupacional estiguen ja vacunats o que estiga vacunant-se altres col·lectius professionals, però demanem el mateix per "al personal de servei d’ajuda a domicili, que diàriament visita els domicilis de persones en situació de dependència, i que suposa un sector professional que té un contacte directe amb persones de risc i, al igual que el personal sanitari està en primera línia de batalla des de l’esclat de la pandèmia", manifestaven.

Declaració:

Davant la decisió de la Conselleria de Sanitat de deixar Ontinyent sense centre de vaccinació de referència, creguem necessari mostrar el malestar generat en les comunitats educatives que treballen als centres educatius del poble. El Consell Escolar Municipal,  ens que representa a tota la Comunitat Educativa d'Ontinyent, vol manifestar la seua disconformitat amb aquesta mesura i transmetre a les autoritats de la Conselleria de Sanitat el malestar de la comunitat educativa d'Ontinyent per considerar que aquesta mesura obligarà  que al voltant de 1.000 persones hagen de fer desplaçaments innecessaris i afectarà el normal desenvolupament de l'activitat docent als centres educatius, amb el trastorn afegit a l'alumnat i les famílies. En aquest sentit, demanem  a la Conselleria de Sanitat que es replantegen la decisió presa i s'incloga un punt de referència per a la vaccinació del professorat d'Ontinyent. La Conselleria pot escollir el lloc que s'inclourà en la vacunació massiva dins dels llocs que l'Ajuntament ha oferit reiteradament a la Conselleria de Sanitat.

Hem de ser conscients que deixar sense punt de referència de vaccinació a la comunitat educativa d'Ontinyent, així com a altres comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana, deixa en mal lloc les polítiques que des de la Generalitat Valenciana estan posant-se en marxa contra el despoblament de les comarques de l'interior. En eixe sentit, reiterem la necessitat d'un replantejament del pla de vaccinació del professorat per incloure, un punt d'immunització en la ciutat d'Ontinyent, on el seu Ajuntament ha manifestat la seua disposició a facilitar a la Generalitat qualsevol instal·lació municipal per acollir la vaccinació contra la covid-19 tant de la comunitat educativa com de la població en general.

El Consell Escolar Municipal d’Ontinyent

Llegir 445 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM