Divendres, 03 Mai 2024

Ontinyent evita l’emissió de 619 tones de CO2 amb les instal·lacions municipals fotovoltaiques als últims 9 anys

Posted On Dijous, 25 Febrer 2021 15:50 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d'Ontinyent ha evitat l’emissió de l’equivalent a 619 tones de CO2 a l’atmòsfera gràcies a l’energia elèctrica produïda als últims 9 anys en les instal·lacions municipals fotovoltàiques.

En concret, des de 2012 a 2020, les instal·lacions ubicades en 6 col·legis públics i el poliesportiu, amb una potencia total de 242’2 kW, han produït una energia de 3.707’7 MWh. La venda d’esta energia ha suposat en aquest període un ingrés brut de prop de 1’2 milions d’euros, que descomptant el cost de la inversió en les centrals i del leasing mensual que encara resta en algunes instal·lacions, suposa un benefici net acumulat de prop de 300.000 euros.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha valorat positivament una dada “que mostra que l’aposta per les energies netes que es ve fent és rendible tant a nivell mediambiental com econòmic. I en aquest últim sentit encara serà més rendible als propers anys, perquè una volta finalitze en 2027 el leasing sobre les 4 instal·lacions pendents, tot serà benefici net”, assenyalava.

Sayo Gandia explicava que esta mateixa setmana ha donat llum verda a una actuació per import de 2170 euros per al canvi de l’inversor de la instal·lació fotovoltàica del poliesportiu municipal. Es tracta d’una actuació que forma part del Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible (PACES) al que l’Ajuntament es va adherir formalment la passada tardor, al marc del Pacte Europeu dels Alcaldes pel Clima i l'Energia, amb l’objectiu “i a la que a anem a afegir altres accions amb el mateix objectiu, reduir les emissions de gassos d’efecte hivernacle”, manifestava.

L’Oficina d’Economia Verda informa sobre autoconsum  i autoproducció energètica

Per altra banda, la regidora recordava que posar a l’abast de la ciutadania informació de com sumar-se a l’aposta per l’autoconsum energètic és un dels objectius de l’Oficina d'Economia Verda posada en marxa el passat mes de juliol per l’Ajuntament, “perquè cal avançar cap a un canvi de model de 100% energia renovable que ens ajude a protegir-nos contra la pujada de la llum”, manifestava.

Així, Sayo Gandia explicava que en aquest ja més de mig any de funcionament, les consultes de particulars i representants d’associacions han estat encaminades majoritàriament a reduir el cost de la facturació del subministrament elèctric o de gas, “i entre els possibles mecanismes per a aconseguir la reducció d’esta factura energètica està l’autoconsum, tant a nivell individual com col·lectiu, per part de copropietaris d’un edifici, per exemple”. La regidora recordava que l’Oficina d’Economia Verda es troba ubicada al Mercat Municipal, i que per fer ús d’ella cal concertar cita prèvia al telèfon 697854465.

Per altra banda, la regidora afegia que des de l’Ajuntament també s’està coordinant des de fa uns mesos amb les associacions empresarials COEVAL i ATEVAL i empresaris del sector energètic diversos projectes a posar en marxa; i des de la regidoria s'ha traslladat a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica l'interès per adherir-se a la xarxa de municipis del Pla d’Impuls les energies renovables.

Llegir 471 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM