Diumenge, 05 Mai 2024

Ontinyent presenta l’estratègia per executar els 5 milions d’euros de les ajudes europees EDUSI

Posted On Dijous, 12 Novembre 2020 16:32 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava aquest dijous l’equip humà i les línies mestres de “Ontinyent Evoluciona amb Europa”, la fulla de ruta confeccionada des del consistori per executar els 5 milions d’euros obtinguts en la legislatura passada del programa EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Sostenible Integrada) finançada amb Fons FEDER.

Un camí que l’alcalde explicava que permetrà seguir avançant cap a una ciutat més sana, innovadora, igualitària i integradora on la gent decidisca quedar-se i vindre a viure”

El primer edil destacava que els objectius de ciutat marcats pel Govern d’Ontinyent “estan alineats amb els objectius de l’Estratègia UE 2020, dirigida a aconseguir una economia intel·ligent, sostenible i integradora. Tant és així que se’ns va aprovar el desenvolupament de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI-ONTINYENT), finançat al 50% pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), que permetrà l’execució de projectes per un import de quasi 5 milions d’euros, alguns d’ells ja en procés de licitació o adjucació”.

En la compareixença, Jorge Rodríguez presentava als regidors i regidores Natàlia Enguix, Joan Sanchis, Sayo Gandia i Pablo Úbeda, com a responsables de desenvolupar els objectius del programa EDUSI, comptant amb el treball de la responsable de la gestió i Cap del Departament de Promoció Econòmica, Elena Marco;  i el responsable de la comunicació de l’EDUSI i Cap de Gabinet d’Alcaldia i Comunicació Institucional, Ricard Gallego. Aquest treball, recordava l’alcalde, coincideix amb la posada en marxa de l’Oficina de Projectes Europeus, que té com a finalitat presentar iniciatives als nous programes de la UE, especialment els inclosos al Pla de Reconstrucció front a la pandèmia, "Next Generation UE”.

Una web recull les actuacions de l’estratègia

En l’acte, el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, presentava la web www.ontinyentevoluciona.com/edusi , des de la qual es podrà seguir l’evolució del projecte amb el qual s’invertiran 4.944.086 euros per millorar les condicions socials, econòmiques i ambientals d’Ontinyent. L’alcalde apuntava que “no seran sols actuacions en zones concretes, sinó que aquest programa transformarà la ciutat globalment de manera conjunta entre l’Ajuntament d’Ontinyent i la Unió Europea, al 50%. Estan programades 9 actuacions, però si ho fem bé, igual ens eixen algunes més”, manifestava.

Els regidors i regidores donaven detalls d’estes actuacions, que inclouran un Objectiu Temàtic de Tecnologies de la Informació (492.000 euros) que tindrà en compte la transversalitat de la perspectiva de gènere i la no discriminació de cap tipus, i que inclourà accions com la transformació de la planta baixa de l’edifici de la Casa Compte en un Punt Interactiu d’Atenció a la Ciutadania. L’Objectiu Temàtic d'Economia Baix en Carbó té un pressupost de 1.013.537,63 euros i és el més avançat, amb accions com la compra de dos autobusos nous de baixes emissions; la  reforma del pavelló vell del poliesportiu; l’anell ciclo-peatonal , o el nou sistema de prèstec de bicicletes elèctriques.

Amb l’Objectiu de Foment de Patrimoni Cultural i Natural, es comtempla l’execució de la segona i definitiva fase de les obres de rehabilitació de l’antigua fàbrica de Revert i la seua transformación en Museu del Tèxtil Valencià, per al qual es destinen 754.000 euros. Dins el programa EDUSI també es finançaran 632.000 dels 3 milions d’euros d’inversió prevista al projecte de Regeneració del Barri de la Cantereria. La lluita contra l’exclusió social serà altre dels eixos, i per això, dels vora 2 milions d’euros d’este Objectiu Temàtic, es destinarà el 50% a generar vivenda pública i un centre intergeneracional, a més de recuperar l’entorn de l’antic Molí. Igualment es destinarà 479.500 euros a crear un espai de formació i d’inserció socio-laboral; i es reactivarà comercialment l’entorn del Mercat Municipal, amb la reforma del seu entorn i la instal·lació d’escales mecàniques.

 

La presentació es tancava amb la projecció d’un vídeo sobre una l’aplicació de l’estratègia EDUSI a Ontinyent i l’execució dels projectes, alguns dels quals ja estan en marxa  i altres veuran la llum durant 2021, “l’any al que Ontinyent caminarà definitivament amb Europa”, concloïa Jorge Rodríguez.

Llegir 339 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM