Diumenge, 05 Mai 2024

Ontinyent invertirà prop de 2 milions d’euros en millora i protecció del patrimoni local en 2021

Posted On Dimecres, 11 Novembre 2020 19:21 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent invertirà prop de 2 milions d’euros en millora i protecció del patrimoni local en 2021.

Així ho avançava esta setmana el regidor de Territori, Joan Sanchis, en una compareixença pública junt a l’Alcalde Jorge Rodríguez i al regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, on s'ampliaven detalls del projecte de pressupost municipal per al proper any.

Joan Sanchis explicava destacava que "tenir cura dels nostres elements patrimonials és tenir respecte per legat de les generacions que ens van precedir i tenir estima per l’essència de la nostra ciutat, i a més posar-los en valor té avantatges perquè el patrimoni també és un element de promoció turística, econòmica i d’imatge de la ciutat, tant per als veïns i veïnes com per als i les visitants”, manifestava.

Així, en 2021, i en comptar amb l’autorització del Govern d’Espanya s'iniciarà l'actuació del 1’5% cultural que suposarà la inversió de més de 2 milions d’euros al barri de La Vila per millorar la muralla i el seu entorn, actuació de la qual s’executaran obres per valor de 800.000 euros el proper any. Igualment, en tenir la “llum verda” de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, s’iniciaran obres per valor de 300.000 euros al Pont Vell en 2021, dins una actuació que suposarà 700.000 euros al seu total. A més a més s’invertirà 300.000 euros en la renovació del sostre del Museu MAOVA; es reprendran les ajudes a la rehabilitació en el centre històric i s’executarà la redacció del projecte de rehabilitació del Molí Descals i el seu entorn, dins al seu orn del projecte “Riu Viu".

El pressupost municipal de l’area de Territori per a 2021 inclou també tot un seguit d’accions per la millora de carrers i espais públics, amb actuacions com les previstes al carrer Pare Fullana (600.000 euros), la Plaça de la Concepció (600.000), Salvador Tormo (300.000) o l’adequació del dipòsit d’aigua potable dels Tarongers (300.000 euros). A més a més, Sanchis al·ludia a accions previstes que suposaran una aposta expressa per la consecució d’una ciutat sana i sostenible, com  l’anell ciclopeatonal que connectarà l’IES l’Estació, el poliesportiu i el nou hospital amb la coneguda com a "ruta del colesterol" i el passeig de Benarrai (372.000 euros) o l’aposta per una pavelló esportiu que siga energèticament eficient (344.000 euros), entrre d’altres.

Finalment, el regidor posava de relleu que accions com els 6 milions d’euros en inversions del Pla “Edificant”, els 395.000 euros en millores als polígons industrials o els 240.000 euros del procés Ontinyent Participa van a suposar també una millora de la competitivitat present i futura de la ciutat.

Joan Sanchis assenyalava que “després de molts anys de treball per aconseguir recursos d’altres administracions, tenim un capítol d’inversions i transferències de capital superior als 15’2 milions d’euros, amb els quals hem pogut plantejar un pressupost que modernitzarà la ciutat i ens permetrà dur endavant inversions en un moment clau davant la pandèmia per mobilitzar els màxims recursos econòmics i poder generar activitat econòmica i ocupació”, concloïa.

Llegir 266 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM