Dilluns, 29 abril 2024

Alumnes de batxiller i FPB d'Automoció de l'Institut Jaume I, visiten el cementeri municipal

Posted On Dilluns, 26 Octubre 2020 18:05 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Acostar-se a la festivitat de Tots Sants, viure-la com a nostra, conèixer bé la data de l'1 de novembre i de pas prendre distància de festes imposades com Halloween és l'objectiu principal de la visita dels alumnes de setze anys d'FPB d'automoció de l'IES Jaume I d'Ontinyent.

 

Acompanyats dels professors Rafa Conejero i Annabel Gallego, i escoltant les explicacions de l'encarregat del Cementeri, Juanjo Conejero, els alumnes han passejat pels patis del Camp Sant d'Ontinyent per conèixer històries referides a la construcció de la instal·lació municipal i les nombroses curiositats d'esta zona que allotja el que la regidoria de Cementeri, Mercedes Pastor, anomena “l'altre Ontinyent, on descansen els nostres familiars, amics i éssers volguts per la qual cosa des del consistori, amb esforç, estem invertint i esforçant-nos per dignificar-lo al màxim”.


El cementiri d'Ontinyent també ha rebut la visita d'altre grup de joves; en este cas una classe de xiques de l'IES Jaume I alumnes de primer de Batxiller. Amb la seua professora de l'assignatura de Literatura Universal, Elena Martínez, este xiques ben joves, estudiants de l’IES l’Jaume I, han fet esta visita al cementeri d'Ontinyent per ambientar-se 'in situ' en un tema com és el de la mort, utilitzat en moltes ocasions a molts textos de la literatura universal on grans escriptors i poetes parlen de la fi de la vida.

La mort és, com diu la professora de literatura Universal, un tòpic que es repeteix a moltíssimes obres dels més grans autors. Per això el grup ha recollit una sèrie de textos de grans referents de la literatura universal i, immerses en l'ambient, han donat pas a la lectura. Fragments d'obres fonamentals i pilars de la literatura com Dante, el Bécquer, el Quixot s'han pogut escoltar al Camp Sant d'Ontinyent està setmana, pocs dies abans de la festa de Tots Sants.

Llegir 517 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM