Dissabte, 20 abril 2024

Ontinyent inicia el procés de participació previ a la redacció del seu nou Pla de Residus

Posted On Divendres, 23 Octubre 2020 15:44 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Al voltant de mig centenar de persones participaven aquest dijous a Ontinyent en la primera de les activitats del procés de participació previ a la redacció del nou Pla de Residus de la ciutat.

Un procés que la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava com a “pioner”, i que convertirà a Ontinyent en un dels primers municipis espanyols de tamany mitjà en implantar integralment la recollida selectiva de residus porta a porta. Gandia destacava que “encetem un camí importantíssim que ens permetrà adaptar-nos a la normativa europea, estatal i autonòmica, i volem fer-ho de manera participativa, escoltant a la ciutadania i tenint en compte la casuística de cada barri”, explicava.

En la jornada de presentació d’aquest procés, que tenia lloc a l’edifici de la Societat de Festers, participaven tècniques especialistes de l’empresa encarregada de la redacció del Pla i representats de l’empresa que es farà càrrec dels taller participatius i de la dinamització d’aquest procés, que es preveu finalitzar en gener de 2021. La jornada suposava l’inici de la primera de les 4 fases previstes al procés, una fase informativa, per apropar a la ciutadania el plantejament del pla i la situació de la recollida selectiva de residus a la ciutat.

Des de la propera setmana s’obri una segona fase participativa, on es duran a terme tallers als barris, el primer dels quals tindrà lloc el proper dimarts a les 19:00 hores al Palau de La Vila, sent necessària la inscripció prèvia en un enllaç accessible des de la web municipal www.ontinyent.es o cridant al telèfon 962918200 (extensió 232). Els tallers, de dues hores de durada, tindran una primera part per replegar aportacions i una segona on s’abordarà la viabilitat de les propostes a cada barri. En esta fase també es faran entrevistes amb actors “claus” en la gestió de residus i qüestionaris a veïns i veïnes.

La tercera de les fases serà una fase consultiva que replegarà les dades de la fase anterior per prioritzar les actuacions considerades més importants, i finalment una fase de retorn per repassar, explicar i posar en comú amb la ciutadania la informació replegada.

Entre les persones assistents van haver representants de col·lectius ciutadans i associacions veïnals, així com la nova gerent del Consorci de Residus V5, Elba Montés, qui destacava com a “òptim” el plantejament d’Ontinyent com a punt de partida a un procés “que portarà a la ciutat a fer allò que considerem que és millor en parlar de recollida de residus”, concloïa.

Llegir 238 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM