Dimarts, 16 abril 2024

Ontinyent, L'Olleria, Bocairent i COEVAL presenten un projecte de transformació empresarial per millorar la competitivitat de les empreses locals

Posted On Dimecres, 21 Octubre 2020 18:57 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els ajuntaments d’Ontinyent, l’Olleria i Bocairent i la Confederació Empresarial de La Vall d’Albaida, COEVAL, han presentat aquest dimecres un Projecte de Transformació Empresarial posat en marxa de manera conjunta per millorar la competitivitat de les empreses locals.

El projecte, que es posa en marxa amb la participació de l’empresa consultora “Grupo Innova”, contempla el suport a les empreses per tal de promoure un model econòmic al teixit empresarial local que a més siga més sostenible, atenent als objectius de desenvolupament sostenible l’agenda 2030 de les Nacions Unides.

El projecte inclou la concessió d’ajudes destinades a tres modalitats: l’elaboració de plans d’igualtat efectives entre dones i homes a les empreses; la implantació de sistemes de gestió i certificats ambientals; o el diagnòstic de millora contínua “Lean Manufacturing” per a conèixer en quin estat es troben respecte a l’eficiència dels processos i l’optimització dels sistemes productius. A més a més es faran accions formatives als tres municipis participants, al voltant dels plans d’igualtat (29 octubre a L’Olleria, 5 de novembre a Ontinyent, 12 de novembre a Bocairent), i sobre “Lean Manufacturing” (27 octubre i 10 novembre a l’Olleria; 28 octubre i 11 novembre a Ontinyent; 3 i 18 novembre a Bocairent).

El president de COEVAL, Javier Cabedo, explicava que la idea va nàixer a proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent, obrint-se a la participació d’altres destacades poblacions de la comarca amb una important presencia d’indústries, per tal d’ajudar a les empreses en l’adaptació a les noves casuístiques. Per a Cabedo, “les circumstàncies en 2020 no són les de fa 20 anys, aquest pot ser de gran interès per a les empreses, i per a COEVAL com organització és un orgull que tres ajuntaments com els d’Ontinyent, L’Olleria i Bocairent, a més amb governs de partits diferents, compten amb nosaltres per coordinar la seua posada en funcionament”.

Jorge Rodríguez agraïa la implicació de COEVAL i els ajuntaments participants “que tenim realitats diferents però tenim en comú que busquem l’interès general”, destacant que tot i que s’han fet esforços per millorar els espais físics com el Pla de Polígons d’Ontinyent “però a mes el continent hem de millorar els continguts, atenent als objectius de l’agenda 2030 i incidint en aquest cas en aspectes com les millores mediabientals, la igualtat o l'economia social”, manifestava.

L’alcalde de L’Olleria, Ramón Vidal, posava de relleu la voluntat “de rellançar l’economia comarcal i adaptar-se a les noves circumstàncies, de reinventar-se i ajudar a les empreses a transformar-se amb un projecte que esperem que puga ser un referent també fora de la comarca”.

Pel que fa a l’alcalde de Bocairent, Xavier Molina, destacava l’interès del projecte “per allò que és, pel moment al qual arriba i per com està enfocat. Un nou projecte de suport al sector empresarial per fer-lo més competitiu, atenent al nou context al qual vivim, que a més arriba en un moment clau per a les empreses, i fruit de la cooperació i unió d’esforços de tres municipis i una organització com COEVAL, amb ajuda d’una consultora”.

En la presentació als mitjans de comunicació del Projecte de Transformació Empresarial que també integra altres agents socials com l’associació AEMO de L’Olleria, es comptava també amb la presencia d’Ernesto Beltrán, del Grupo Innova, i dels regidors de Promoció Econòmica d’Ontinyent i L’Olleria,  Pablo Úbeda i Rubén Morrió, així com del Secretari General de COEVAL, Vicent Donat.

Llegir 354 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM