Dimarts, 30 abril 2024

Towanda Rebels reflexionen sobre els reptes del feminisme en l’obertura de la I Escola Feminista d’Ontinyent

Posted On Dijous, 15 Octubre 2020 17:52 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els reptes de la “quarta onada” feminista van ser exposats a l'obertura de la I Escola Feminista d'Ontinyent aquest dimecres amb una ponència de Zúa Méndez i Teresa Lozano, del canal de comunicació “Towanda Rebels”.

L’acte, que va comptar amb la participació de vora 140 persones i es va retransmetre en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament d’Ontinyent, va ser inaugurat per la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, qui destacava que "la desigualtat adapta formes molt diverses i es troba present en tots els àmbits de la nostra societat. L’objectiu d’aquestes ponències és formar i informar a la ciutadania per lluitar contra les desigualtats que sofrim les dones", incidia.

Les activistes i comunicadores van exposar en la seua ponència que és possible que hi haja igualtat formal entre dones i homes, però que això no significa que hi haja igualtat real. Van incidir que "pot parèixer que estem assolint moltes coses en matèria d’igualtat, però el rosa i blau continuen molt presents en la nostra societat", destacaven.

Així mateix, durant la xarrada es va exposar com existeix la cosificació del cos de les dones disfressada de llibertat i reafirmació de la individualitat de la dona no sols als mitjans de comunicació, sinó també a xarxes socials com Instagram o, fins i tot, plataformes de series i pel·lícules. Tant Zúa Méndez com Teresa Lozano no van evitar els temes més controvertits com els ventres de lloguer o la prostitució.

Aquesta ponència és la primera de les previstes dintre de l’Escola Feminista, que reprendrà la seua programació el proper 28 d’octubre a les 19:00h al Teatre Echegaray amb la catedràtica Ana de Miguel. Per poder participar, cal inscriure’s prèviament enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Llegir 268 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM