Dissabte, 27 abril 2024

“Ontinyent Participa” bat el record de propostes rebudes amb 203 idees aportades per veïnat i associacions

Posted On Dilluns, 05 Octubre 2020 17:00 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Veïnat i associacions han presentat finalment 203 propostes a “Ontinyent Participa”, la iniciativa del Govern d’Ontinyent que permet a la ciutadania triar la destinació de part de les inversions municipals de 2021, i que anit tancava la seua fase propositiva.

Es tracta de la xifra rècord de propostes (fins ara eren 201 en 2016), de les quals prop del 10% han sorgit dels nous tallers realitzats enguany per tal de promoure la participació i comptar amb propostes més elaborades.

La regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, ha destacat com “una excel·lent noticia que confirma la bona acollida al format adaptat a la pandèmia que hem plantejat en esta edició, i també a uns tallers participatius que han estat pràctics i productius, ja que les propostes sorgides dels mateixos, comptant amb la participació d’associacions i col·lectius, estan molt treballades”, assenyalava.

Les propostes dels tallers (realitzats als barris de Sant Rafel, Sant Josep i el Llombo), que s’afegeixen a les registrades través de la web www.ontinyentparticipa.es,  han estat centrades en aspectes de social, mediambiental o igualitari, ja que un mínim del 50% de propostes guanyadores en esta edició haurà de versar sobre estos aspectes, “un requisit que es novetat i amb el que hem volgut anar més enllà de les propostes d’obres, per a complir amb els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides i implicar a la ciutadania en el treball per crear una ciutat solidària, igualitària i concienciada amb el medi ambient i la sostenibilitat”, manifestava.

Des d’aquest dilluns s’obri un període d’informació tècnica en què l'Oficina Tècnica i els departaments d'Educació, Benestar Social, Medi Ambient i Igualtat valoraran tècnicament cada projecte i la seua viabilitat. Aquest període es perllongarà durant quatre setmanes (del 5 al 30 d’octubre) i servirà per elaborar del document definitiu amb les propostes que es debatran al consell de Ciutat. Cal recordar que enguany, i seguint l'exemple del Pla Tornem Junts, sols s'admetran obres el cost de les quals permeta adjudicar-les directament a empreses locals (48.000 en el cas d'obres, i 18.000 en despesa corrent), per tal, explicava Natàlia Enguix “que els projectes reactiven al màxim l’economia local, i que els diners del procés es queden a la ciutat”, manifestava.

Transcorregut aquest termini, el Govern d’Ontinyent enviarà el document als Consells Sectorials amb les propostes acceptades; posteriorment, es reuniran els consells sectorials per decidir les puntuacions que atorguen a cada proposta i finalment, se celebrarà durant la primera setmana de novembre, el consell de Ciutat del qual eixiran les 10 propostes finalistes.

L’endemà del consell de Ciutat, es farà públic el resultat i es convocaran als proponents per a la setmana vinent. La setmana del 9 al 13 de novembre, les propostes seran exposades i defensades a un espai municipal. Finalment, s’obrirà el termini de votació de les 10 propostes del dimarts 17 de novembre al diumenge 29 de novembre de 2020, un període ampliat respecte a les edicions anteriors, el que suposa altra de les novetats.

La regidora de participació ciutadana, Virtudes González, recordava que “són canvis que pretenen un procés més àgil i efectiu a l’hora d'executar-se i beneficiar a la ciutadania, però que al mateix tems potencien una vessant més inclusiva, educativa i social. Canvis que van estar debatuts al Consell de Ciutat i aprovats per la Junta de Govern Local, i que en aquest inici del projecte han tingut una bona acceptació amb aquest record de propostes, que valorem molt positivament”, manifestava.

Llegir 329 vegades Darrera modificació el Dilluns, 05 Octubre 2020 17:09

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM