Dissabte, 27 abril 2024

Ontinyent articula subvencions per valor de 110.000 euros per donar suport a col·lectius vulnerables davant la Covid-19

Posted On Divendres, 02 Octubre 2020 16:34 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha articulat noves subvencions per valor de 110.000 euros perquè els col·lectius més vulnerables puguen fer front als efectes de la Covid-19.

En concret, el Ple Municipal aprovava per unanimitat aquest dijous una modificació de crèdit que inclou 80.000 euros perquè Creu Roja repartisca productes d’alimentació i higiene, i les bases reguladores d’una línia d’ajudes directes al lloguer.

La primera tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix explicava que "la reordenació de despeses derivada de la pròpia situació de pandèmia ens ha dut a aprovar vàries modificacions de crèdit per optimitzar la maniobrabilitat econòmica de l’Ajuntament, i en aquest sentit tenim la possibilitat d’habilitat estes quanties per estar al costat d’aquelles persones que més ho necessiten, i que s’han vist afectades directa o indirectament per la Covid-19”, assenyalava.

Així, el ple aprovava per unanimitat de tots els grups una modificació de crèdit que inclou com a element principal la creació d’una nova subvenció de 80.000 euros a Creu Roja per poder repartir alimentació bàsica no perible, productes frescos d'alimentació (peix, carn i fruita), alimentació infantil i productes d'higiene per a homes, dones, població infantil i menors de 18 anys en situació de deprivació económica i estructural.

 Per altra banda, el ple aprovava, també per unanimitat, l’aprovació dels criteris reguladors per a la concessió directa d’ajudes directes per a col·lectius vulnerables com persones víctimes de violència de gènere, persones que hagen patit desnonament de l’habitatge habitual, persones sense llar i altres persones especialment vulnerables. En concret, són 31.000 d’ajudes directes per a lloguer o despeses de manteniment, comunitat i subministrament bàsics de l’habitatge, ja siga per als propers mesos o per a pagar les que no s’hagen fet efectives durant els últims 6 mesos.

La regidora coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “com a conseqüència de l'emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19 s’estan adoptant des d’este Ajuntament mesures de suport a la ciutadania, ja que el departament de Serveis Socials és el millor coneixedor de les necessitats que tenen els sectors més vulnerables. Amb estes ajudes de caràcter excepcional tractem de donar suport a estes persones per evitar que es generen situacions de marginació i exclusió social", manifestava.

Al cas de la modificació de crèdit, que es va aprobar per un montant total de 134.600 euros, es contemplaven també aportacions per a la realització d’activitats al Campus Universitari a través de la Fundació Universitaria Vall d’Albaida, ajudes a la mobilitat sostenible, reforç a la partida de manteniment d’edificis i vies publiques, i subvencions menors a vàries associacions locals.

Llegir 312 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM