Dimarts, 23 abril 2024

OPINIÓ | Ontinyent rehabilita

Posted On Dimecres, 01 Juliol 2020 11:56 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Ajudar a les famílies, conservar el patrimoni i promoure l’activitat econòmica. Són els objectius que el Govern de Jorge Rodríguez persegueix amb l’impuls de la rehabilitació de vivendes als barris antics de la nostra ciutat.

Aquestes vivendes són part del patrimoni urbà d’Ontinyent i cal tenir cura d’elles perquè formen part de la nostra història.

Ontinyent té un gran passat històric. El Palau de La Vila o el propi Pont Vell són gran exemple, però la història de la nostra ciutat també s’escriu a través de les vivendes dels nostres veïns i veïnes. Cadascuna d’elles amaga els records, les experiències de vida de la nostra ciutadania i, fins i tot, l’arquitectura d’elles ens mostra l’evolució de la ciutat.

L’aposta per la regeneració urbana és l’aposta també per la rehabilitació. El que ens uneix a totes i tots els ontinyentins i ontinyentines és el carrer, el comerç de proximitat, el barri. Ontinyent no pot existir sense la seua gent i els seus barris, per això la regeneració urbana és clau per garantir el futur d’Ontinyent. Amb la regeneració urbana també estem millorant la qualitat de vida de la nostra ciutadania, alhora que potenciem l’eliminació de barreres arquitectòniques i l’eficiència energètica a tot el nucli urbà invertint així en el futur de la ciutat i dels nostres barris.

Un Ontinyent que conserve les seues arrels i l’essència dels seus barris, però molt més sostenible. Els programes de regeneració urbana impulsats pel Govern d’Ontinyent no persegueixen oferir solucions a curt termini, sinó a llarg termini. Estem convençuts que si la gent es queda als barris, l’activitat econòmica no decaurà i continuarem gaudint de l’atenció personalitzada i de productes de qualitat que els nostres comerços ens oferiran.

Aquesta ferma aposta s’ha consolidat recentment amb la concessió de prop de 1,2 milions d’euros en noves ajudes a la rehabilitació al marc de la convocatòria 2019-2020 de “Ontinyent Rehabilita”, el pioner programa d’ajudes municipals a la rehabilitació i regeneració d’immobles posat en marxa per aquest govern.  Molt abans que administracions superiors, vam impulsar este tipus d’ajudes que després de la pandèmia provocada per la Covid-19, ens han servit per confirmar que no ens vam equivocar. Després del viscut als últims mesos, la construcció sostenible s’entén com un aspecte clau perquè no sols estarem protegint el medi ambient al comptar amb edificis més energèticament sostenibles, sinó també perquè si la vida es manté als barris també ho farà l’economia local.

Una aposta que no sols hem limitat a les vivendes particulars, sinó també a través d’inversions a barris com La Vila o Poble Nou precisament perquè consideràvem essencial realitzar millores urbanes, les quals han suposat una aposta molt important per la promoció econòmica i la creació d’ocupació. Una aposta pels nostres barris que no sols ha vingut a través d’obres, sinó també a través de la potenciació d’activitats culturals i esportives que permet als veïns i veïnes redescobrir l’encant i bellesa de la nostra ciutat.

La rehabilitació per a nosaltres no sols són obres, sinó que és una qüestió transversal que continuarem impulsant en els propers anys perquè entenem que afecta tant a l’àmbit social com mediambiental, però també comercial. Ara més que mai, cal promoure la vida en els nostres barris perquè són sinònim de prosperitat econòmica.

 

Joan Sanchis

Regidor Coordinador de l'Àrea de Territori i Serveis Municipals

Llegir 348 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM