Divendres, 03 Mai 2024

La proposta de col·locar fanals solars al tram de la carretera CV-655, des de la urbanització ‘Les Aigües’ fins a ‘El Pilar’, pressupostada per una empresa local amb 21.819 euros

Posted On Dimecres, 10 Juny 2020 18:38 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’enllumenat solar al tram de la carretera CV-665 que va des de la Urbanització Les Aigües (Km. 0) fins el Col·legi d’Educació Especial o Urbanització El Pilar, amb una distància d’un quilòmetre de longitud aproximadament, tindría un cost de 21.819 euros.

La proposta, realitzada fa quasi un mes des de la regidoria d’Enllumenat a les de Urbanisme i Hisenda, ja està valorada econòmicament i s’ha donat trasllat del preu als regidors implicats en l’execució final del projecte.

Com ha explicat el regidor d’Enllumenat, Paco Penadés, “durant aquest mes, hem estat rebent al departament d'Enllumenat diversos pressupostos de diferents empreses d'Ontinyent. Després d'estudiar les propostes tècniques i econòmiques, he fet arribat tant al regidor d’Urbanisme com Hisenda l'opció que, des del departament d’Enllumenat, creguem més competitiva en quant al preu i adequació a l'entorn”.

Dels pressupostos recollits al departament d’Enllumenat, l’empresa ontinyentina Instalaciones y Bobinajes Electricos, S.A. (IBESA), va presentar una proposta basada en lluminàries de 15 W de potència, amb columnes de 3,5 metres d'altura.

Com explica el regidor, Paco Penadés, l'estudi tècnic realitzat, recomana la col·locació de 43 punts de llum, amb una separació de 18 metres entres columnes per a una major uniformitat i seguretat en les vies de pas. Pel que fa al preu, cada lluminària i columna tenen un cost de 507,43€, que farien un preu total de la intervenció de 21.819,49€ i de 26401,58 incloent IVA.  El regidor d’Enllumenat valora d’este tipus d'enllumenat solar el fet que suposa la no necessitat d'excavació, sense tubs ni cablejat i que el seu consum és 0, degut a que utilitza l'energia solar per a funcionar”.

El regidor d’Enllumenat ha destacat com a important que “éste tipus d'accions retornen en l'economia d'Ontinyent, podent incloure's esta actuació en la relació de treballs que éste Ajuntament va a dur a terme per a minorar els efectes de la crisis del COVID-19 i afavorint la compra a proveïdors locals”.

Paco Penadés ha comentat que  aquesta actuació contribueix a millorar una zona amb molta afluència de gent que la utilitza per a caminar o fer esport, incrementant la longitud de la coneguda com a Ruta del Colesterol i la dotaria de major seguretat per la seua il·luminació.

 A més a més, explica el regidor d’Enllumenat, “la proposat augmentaria les vies vianants amb enllumenat connectant amb el Camí de les Boles, sent per tant una intervenció de foment de l'activitat física i la salut dels ontinyentins i ontinyentines”.

Finalment, el regidor Paco Penadés ha comentat que donat que la Regidoria d'Enllumenat no compta amb partida d'inversions ha formulat la proposta a l’equip de govern per al seu estudi i possible execució i espera es realitze perquè de segur serà molt valorada per la ciutadania.

Llegir 722 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM