Diumenge, 28 abril 2024

Compromís proposa que l’Ajuntament facilite la realització de tests a Policia Local i Serveis Socials

Posted On Dijous, 04 Juny 2020 15:02 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha proposat que l’Ajuntament facilite la realització de tests de detecció de contagis per COVID-19, dirigits al personal del cos de Policia Local de la ciutat i funcionariat dels Serveis Socials, així com altres treballadors i treballadores municipals que desenvolupen tasques de major contacte amb la població.

La proposta ha sigut formalitzada pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola a través d’un escrit registrat telemàticament.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “aquesta proposta té com a objectiu poder dotar de major seguretat i prevenció als perfils professionals que ja estaven treballant en primera línia i continuen fent-ho durant aquestes setmanes d’incorporació a la nova normalitat, després del confinament. Ens referim, per exemple, al personal de Serveis Socials, Policia Local i altres professionals de contacte directe amb les persones. Comptar amb aquests tests pot permetre una detecció i reacció més ràpida en cas de possibles contagis”.

Així mateix, Calabuig ha destacat que “localitats del nostre voltant estan adquirint els tests des dels ajuntaments i explorant la forma de realitzar-los i gestionar les dades amb control i supervisió de l'àmbit sanitari. L’objectiu és tindre especial cura per aquells treballadors i treballadores municipals que poden trobar-se considerablement exposats al contagi, com els de Serveis Socials, el cos de Policia Local i personal de departaments que atenguen directament a la ciutadania”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha aclarit que “recollint la preocupació de la Policia Local, plantegem aquesta proposta per a ser aplicada a aquests perfils professionals que es troben més exposats al contacte humà al llarg de la seua jornada laboral, i proposem que es busque la fórmula més adequada per tal de realitzar-ho en coordinació amb professionals sanitaris. No demanem tests massius, ja que aquesta possibilitat no està sent contemplada ni recomanada per les institucions sanitàries”.

Alberola ha conclòs incidint en “l’esperit constructiu de la proposta i la importància de posar en el centre de l’acció política la protecció dels professionals dels cossos de seguretat, els Serveis Socials i tants altres sectors que estan treballant dia a dia perquè puguem tornar a la normalitat i fer-ho amb les majors garanties”.

Llegir 355 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM