Diumenge, 28 abril 2024

Ontinyent presenta un pioner Pla d’Actuació Municipal de prevenció dels suïcidis

Posted On Dimarts, 25 Febrer 2020 21:48 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

«Les administracions i la societat han de deixar de donar l’esquena a un problema que suposa la primera causa de mort violenta a Ontinyent i a tota Espanya».

Amb aquest plantejament l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava hui junt a la regidora de Política de les Persones, Paula Soler el nou Pla d’Actuació Municipal per a la Prevenció de les Conductes Suïcides 2020/2021. Un pla que el primer edil explicava que «atén un problema que s’evidència amb les dades replegades per la Policia Local i Nacional a l’últim trienni: 87 temptatives i 6 suïcidis consumats a la ciutat. Dades que afegint els casos als quals no ha hagut intervenció policial, de segur serien molt més elevades», assenyalava l’Alcalde.

Per afrontar aquesta problemàtica, a les últimes setmanes es posava en marxa un grup de treball municipal interdisciplinar, i amb l’assessorament tècnic d’ADIEM s’ha redactat aquest Pla d’Actuació per al període 2020/2021. Un pla que Paula Soler explicava que és pioner «ja que en buscar models a nivell municipal només hem trobat que algunes poques capitals de província com València, Càceres o Salamanca -totes amb més de 300.000 habitants- anunciaven a finals de 2019 que estaven treballant en esta línia, però en cap cas ha trascendit un Pla d’Actuació amb accions concretes com el nostre, i menys en ciutats menudes o mitjanes».

Els 6 eixos de treball en el que va a treballar-se inclouen la creació d’un reglament d’actuació davant possibles casos de suïcidi o intent; accions de formació específica als diferents sectors professionals implicats; la creació d’un protocol de comunicació que implicarà als mitjans locals; l’impuls a una campanya en xarxes per atendre i deixar d’estigmatitzar la conducta suïcida; la realització de xarrades informatives per a joves i escolars; i la intervenció en llocs estratègics i espais on són més

Llegir 369 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM