Divendres, 29 Març 2024

El nou enllumenat dels carrers Martínez Valls i José Iranzo redueix un 68% el consum i augmenta un 30% el rendiment lumínic

Posted On Dijous, 21 Març 2019 17:42 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L'Ajuntament d'Ontinyent ha finalitzat la renovació de l’enllumenat dels carrers Martínez Valls i José Iranzo, que permetrà reduir el consum en un 68’2% al temps que s’augmenta un 30% el rendiment lúminic.

El canvi executat a les últimes setmanes ha comportat la  instal·lació de 44 lluminàries LEDs de baix consum amb una inversió de 112.161 euros, una actuació que ha anat aparellada a la instal·lació de noves columnes decoratives de llum, unificant així la imatge dels carrers i millorant l'eficiència energètica. 

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, explicava que amb estos treballs, que atenen una demanda del veïnat de la zona, “aconseguim més rendiment amb menor consum, el que va a fer que l’actuació siga cada volta més rentable amb el pas del temps, a més d’oferir una imatge final més acord amb la d'una zona comercial”, assenyalava. L'actuació ha tingut lloc al Carrer Martínez Valls, als trams des de l'encreuament amb l'Avinguda Daniel Gil fins a l'encreuament amb l'Avinguda Albaida, i des de l'encreuament amb l'Avinguda Albaida fins la Plaça Ausiàs March; i al Carrer José Iranzo als trams des de l’encreuament el carrer Pius XII fins l’Avinguda Albaida, i des de l’encreuament amb l’Avinguda Albaida fins al número 52 del carrer Jose Iranzo.

En concret, estos 44 nous punts suposaran una reducció de potència del 68'2% en canviar bombetes de vapor de sodi de 100, 150 i 250 wats, per altres tipus LED de 71 i 75 wats. Peris explicava que “tot i la reducció de potència, no es perd qualitat lumínica, sinó que fins i tot les característiques de les noves lluminàries de llum blanca càlida millora la reproducció cromàtica: la percepció per als vianants serà de que es veuen millor els colors i hi ha més llum”, destacava. Les bombetes de vapor de sodi encara funcionals i les columnes retirades seran reutilizades en altres punts de la xarxa pública d'enllumenat, amb l'objectiu d'obtenir el màxim estalvi i grau d'eficiència possible.

Llegir 634 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM