Dimarts, 16 abril 2024

Ontinyent crea una xarxa d’Espais Amics de la Lactància amb 250 establiments i entitats adherits

Posted On Dijous, 11 Octubre 2018 15:49 Escrit per
Valorar aquest article
(3 vots)

L’associació Lligam presentarà públicament aquest diumenge la Xarxa d’Espais Amics de la Lactància d’Ontinyent, una iniciativa plantejada per normalitzar i afavorir la lactància materna als establiments i espais públics de la ciutat.

La xarxa, subvencionada per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana i recolzada per l’Ajuntament d’Ontinyent i les associacions de comerciants locals, contempla l’impuls a una xarxa d’espais on es facilitarà una cadira per a alletar sense necessitat de consumir o adquirir cap producte. Estos locals adherits, que són ja 250, comptaran amb un adhesiu distintiu als seus aparadors o accessos amb el lema “Ara i ací pots donar el pit”.

La comissió de lactància de Lligam compta amb un equip de huit persones format per María Yulieth Peñuela, Marta Mora, Elvira Belda, Tamara Morata, Maria Gandia, Sara Cócera, Eva Felipe i Eva Real. Des d’esta comissió s’ha explicat que la idea va estar inspirada per campanyes semblants en altres ciutats espanyoles i estrangeres, “i hem superat les expectatives perquè hem trobat el suport i ànim per part d'organismes públics com la Conselleria de Sanitat i l’Ajuntament a través de la regidora Sayo Gandia, així com una gran participació per part dels comerços locals, tant de manera independent com els integrats a les associacions Comerç In, Soc, Comerços i Serveis de Sant Rafel i AHVAL. Agraïm a tots ells el seu recolzament per respectar i promoure aquesta pràctica tan beneficiosa per a mare i fill”, manifestaven.

La regidora coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Sayo Gandia, tenia paraules d’agraïment “per a la tasca de Lligam per tal de promoure una criança respectuosa i sana   per als menuts i menudes. Cal recordar que la pròpia Organització Mundial de la Salut reivindica que les mares puguen alletar als seus fills i filles amb normalitat en qualsevol lloc i en qualsevol moment, perquè la lactància natural és la millor manera de proporcionar als nadons els nutrients que necessiten. Comptar amb esta nova xarxa és una molt bona noticia i animem a les mares a més establiments de la ciutat a sumar-se i ampliar-la, i a les mares a aprofitar esta estructura creada perquè puguen donar el pit amb normalitat”, manifestava.

La xarxa serà presentada públicament aquest diumenge al marc de la  “III FesTETA familiar de la Lactància”, organitzada per Lligam amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, al Parc del Mestre Ferrero, emmarcada a les celebracions de la Setmana Mundial de la Lactància Materna.

La matinal, oberta a famílies de tota la comarca, començaran a les 10:45 hores amb una cercavila familiar de la mà del grup de percussió “El Regall”, i inclourà una activitat de ball amb música i moviments adaptats als nadons, tallers de globoflèxia, dibuix, manualitats, i una zona amb estores per al relax de les mares lactants.

A les 12:00 hores es presentarà la iniciativa "espais amics de la lactància" a Ontinyent, i al llarg de tot el matí hi haurà una taula informativa on l’Associació Lligam atendrà preguntes i donarà informació sobre l'associació i repartirà fullets informatius amb consells per a la lactància, a més de donar-se la possibilitat d’adquirir samarretes o bosses amb missatges relacionats amb la lactància. Les persones interessades en ampliar informació poden fer-ho a la web www.lligam.org

Llegir 3210 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM