Dissabte, 20 abril 2024

Ontinyent potencia el servei de recollida de paper i cartró comercial amb la campanya “Se’ns veu el cartró”

Posted On Divendres, 06 Juliol 2018 15:14 Escrit per
Valorar aquest article
(2 vots)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa la campanya “Se’ns veu el cartró”, plantejada per potenciar el servei de recollida de paper i cartró comercial porta a porta, fomentant així el reciclatge i evitant el col·lapse dels contenidors de recollida selectiva destinats a la ciutadania en general.

La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, explicava que esta campanya, que es posa en marxa comptant amb la col·laboració de l’Institut Mediterrani per al Desenvolupament Sostenible (Imedes) i el Consorci de Residus (COR), “pretèn fomentar aquest servei, al que tenim actualment adherits 141 establiments, per tal d’optimitzar els recursos i crear un nou llistat actualitzat d’establiments que ens lliuren el paper-cartó de forma senzilla i còmoda, requerint únicament el dipòsit en la façana de l’establiment, plegat i doblat”, explicava.

Així, un grup d’educadors estan visitant estos dies diferents locals d’activitats comercials o professionals ubicades en Ontinyent, als quals s’explica com sol·licitar el servei, a través d’una instància que es pot presentar a través de la  plataforma electrònica de l’Ajuntament i al registre d’entrada de l’Ajuntament, sent vàlida la inscripció fins el 31 de gener de 2019, data a partir de la qual els  establiments acollits hauran de renovar l’adhesió per poder continuar rebent el servei, cosa que s’els recordarà mitjançant missatge de whatsapp, correu electrònic o mecanisme similar.

El cartó haurà de lliurar-se junt a la porta de l’establiment dequadament doblat i plegat, de manera que ocupe el menor espai possible, en la façana de l’establiment. En cas de lliurar-se paper, este s’haurà d’introduir dins de caixes de cartó. El servei es realitza dilluns i divendres, únicament un dia a la setmana per establiment, indicant l’Ajuntament en cada cas quin dia es prestarà el servei. 

Folgueras recordava que tot i no ser obligatori, “en cas de no fer-ne ús, el paper-cartó deurà dipositar en el contenidor específic o a l’ecoparc municipal, però és important recordar que està prohibit deixar el cartó fora o pels voltants dels contenidors”. La regidora recordava que Ontinyent “és una de les ciutats líders en reciclatge a la Comunitat Valenciana, volem seguir sent un referent i per a això és imprescindible continuar comptant amb la implicació de la ciutadania i, en aquest cas, també dels i les nostres comerciants”, manifestava.

Llegir 1292 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM