Divendres, 03 Mai 2024

Ontinyent adquireix i adequa un local perquè AFAO preste millor servei als malalts d’Alzheimer

Posted On Divendres, 08 Juny 2018 07:22 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adquirit i va a procedir a adequar un local perquè l’Associació AFAO preste millor servei als malalts i malaltes d’Alzheimer.

Així ho anunciava hui l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui compareixia davant els mitjans junt al President d’AFAO, José Ignacio Terol, i l’arquitecte Baldo Molinero, per a donar detalls del projecte.

En una roda de premsa on també estaven presents els regidors de Territori i Política per a les Persones, Jaime Peris i Sayo Gandia, i la Directora del Centre de Malalts d’Alzheimer, Teresa Galiana, l’alcalde explicava que “el Govern d’Ontinyent s’havia compromès amb AFAO a ajudar-los a ampliar les seues instal·lacions per a atendre a més persones. En la passada legislatura els vam cedir una aula en la seu de la Policia Local per a fer els seus tallers de memòria, però les necessitats cada volta són majors i per això hem buscat aquest nou espai per a més poder atendre a la gent que hi ha en llista d’espera”, manifestava. Així, el nou local acollirà els 50 usuaris dels tallers de memòria i oferirà un nou servei d’atenció inicial a les 60 persones en llista d’espera per al Centre de Dia Caixa Ontinyent.

A tal efecte, el consistori va procedir a l’adquisició del l’antic Llar del Jubilat de Sant Rafel, un local de 800 m2 que era propietat de l’Hospital de Beneficència, i que es va adquirir per 120.000 euros que a més suposen recolzar a aquesta institució en la seua campanya de captació de fons. Gràcies a una subvenció de 190.000 euros de la Diputació de València, va a poder adequar-se el 50% de la superfície adquirida, un total de 380m2 que es destinarà als usos d’AFAO.

La resta de l’espai comptarà amb un accés independent, i mantindrà els usos que tenia fins ara, estant cedit a l’associació Cepival-Col·lectiu d’Esportistes per la Integració de La Vall d’Albaida, per a la pràctica del tennis taula adaptat. L’alcalde assenyalava que “310.000 euros suposen una inversió important que redundarà en benefici del benestar social de la ciutadania i també del patrimoni municipal, perquè si en un futur tenim un nou centre per als malalts d’Alzheimer, comptarem amb aquest espai per a destinar-ho a altres serveis”, apuntava.

L’arquitecte responsable del projecte, Baldo Molinero, explicava que el primer pas va ser iniciar una fase d’investigació i contacte amb AFAO per veure les necessitats reals que tenien per a esta planta baixa, en la que s’ha creat dues grans sales per a activitats diverses i s’ha previst la possibilitat d’altres usos futurs. A la rehabilitació integral que va a executar-se es dóna prioritat a l’obtenció de llum natural,  s’ha creat una gran sala per a persones amb la malaltia ja avançada i altra per a activitats diverses. A més a més hi haurà una zona de descans, lavabos adequats a les persones usuàries, zones de direcció, administració o de projeccions, “i sobretot es un espai pensat per a que es parega molt a una casa i poc a un sanatori, per tal que transmeta sensació de confort”, manifestava.

Des d’AFAO, José Ignacio Terol tenia paraules d’agraïment “per a l’Ajuntament, que ha atès les nostres demandes i replegat les nostres reivindicacions, i també per a l’arquitecte per la seua sensibilitat per involucrar-se amb el projecte i la malaltia”. El lliurament del projecte final es produirà a les properes setmanes, obrint-se el procés de contractació de l’obra, amb una durada estimada de 4 mesos. La previsió d’inici de les obres és per a finals d’any, perllongant-se l’execució fins la primavera de 2019.

Llegir 1163 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM