Divendres, 26 abril 2024

'Ontibàsket. Esport i Valors': Històries amb... Diversió

Posted On Dilluns, 26 Octubre 2020 18:02 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Si hi ha alguna cosa realment important, a l’hora de jugar a bàsquet és gaudir i divertir-se fent-ho.

Per això, la diversió és un dels valors característics que el Club Martínez Valls Bàsquet inculca a les xiquetes i xiquets de la seua escola. Perquè si un mateix no troba diversió practicant el bàsquet, mai podrà arribar a ser un gran jugador o jugadora.

En aquest sentit Alberto Alemán té molt a dir. El jove de Melilla, que ja porta quasi dos anys a Ontinyent, té un doble paper en el Club Martínez Valls. Però no, això no és cap secret. Perquè tots saben que Alberto es desdobla.

Ell és un dels bases del primer equip. Té la responsabilitat de comandar als seus companys en moltes jugades d’atac, per això es prepara amb moltes hores d’entrenament. I eixa faceta la combina amb altra no menys important, perquè Alberto és l’entrenador dels més menuts de l’escola de bàsquet del Club Martínez Valls.

Ell és el responsable de l’equip prebenjamí. I sap de la importància d’anar cada dia a divertir-se, ja que n’hi ha edats on el joc i la diversió és, segurament, el més important de la vida.

Tono, Maika, Carlos, Marc, Mario, Andreu, Pau i Gerard són alguns, que no tots, dels membres que formen l’equip prebenjamí, amb una mitjana d’edat de 6 anys. A aquesta edat la majoria no tenen encara un sentiment de superació o unes metes dins del bàsquet. Malgrat açò, el que sí que tenen clar tots és que volen arribar a jugar tan bé com el seu entrenador, Alberto. Per això la seua motivació per anar a entrenar cada dimarts i dijous és només la de passar-ho d’allò més bé. Perquè només són necessaris cinc minuts al pati del CEIP Martínez Valls per a comprovar com gaudeixen els menuts.

EL JOC COM APRENENTATGE

“És el segon any que estic amb els pre-benjamins. M’encanten els xiquets, m’ho passe molt bé amb ells i intente que mitjançant els jocs es divertisquen, perquè estan en una edat que no pots ensenyarles molt de bàsquet, ja ho aprendran en uns anys” explica Alberto, qui incideix que “el principal és que es divertisquen” i que ara és el moment que l’equip aprenga valors com el respecte, el compromís o ser bons companys.

Però això no vol dir que el bàsquet estiga completament deixat de costat en l’equip dels prebenjamins. A través del joc el baló està sempre present i això serveix perquè les jugadores i jugadors es familiaritzen amb aquest i siguen amb ell més àgils i hàbils.

Quan preguntem a l’equip es repeteixen les mateixes respostes, totes i tots van a entrenar “perquè m’ho passe molt bé amb els meus amics” o “perquè m’agrada tirar a la cistella”. També coincideixen, els jocs de l’aranya i el ‘come cocos’ són els seus preferits.

“La diversió és el primer pas abans de qualsevol classe de tècnica, com el bot, el passe, la mecànica de tir... si els intentem transmetre als xiquets que en el bàsquet el primer és divertir-se, hi haurà molts que continuaran fent camí en aquest esport” destaca el jove entrenador.

Gaudir és el més important per als prebenjamins, però no només per a ells. Alberto confessa que per a ell la diversió continua sent clau en la seua trajectòria esportiva. “Cada moment en el qual tinc el baló en una pista de bàsquet a mi em causa satisfacció. Siga com siga. Donant un bon passe, tirant a la cistella, animant als companys... només el so del baló em transmet felicitat”, conta el de Melilla. I quan arriba el diumenge i toca pujar al pavelló, molts dels prebenjamins estan ací, esperant-ho. “S’alegren molt de veure’m jugant amb el primer equip, però també em diuen quant tinc un mal partit o he fallat algun tir”.

L’educació dels més menuts s’ha de basar en la diversió. Crear moments que quedaran per a sempre com alguns dels més feliços. N’hi ha edats on és més important passar-ho en gran que competir

Llegir 345 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM