Dissabte, 27 abril 2024

Ontinyent adjudica per 15,37 milions el projecte del nou IES l’Estació

Posted On Divendres, 08 Setembre 2023 18:48 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat a la unió temporal d’empreses Globalklee SLU i Levantina Enginyeria les obres del projecte del nou IES l’Estació, per un import de 15.374.600 euros, iva inclós.

L’actuació, finançada amb fons del pla “Edificant” de la Generalitat Valenciana, i gestionada integralment pel consistori ontinyentí, comptava amb ofertes de 5 empreses procedents de les províncies de València, Alacant i Ourense, i disposa d’un termini execució de vint-i-quatre mesos des que es faça efectiu l’inici de les obres.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava “el gran volum d’una actuació en un centre que estava ja obsolet i que amb la seua demolició, construcció i reposició en el mateix solar va a suposar una fita històrica, com demostra el fet de ser la contractació més elevada mai feta per l’Ajuntament fins a la data. Estem veient fer-se realitat a Ontinyent obres d’infraestructures de gran impacte, com les d’Edificant, l’Hospital o tota l’actuació en l’entorn del riu i la Cantereria, que ens van a ajudar a adaptar i transformar la ciutat cap al futur”.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, valorava “tot el treball previ que hem anat fent des de l’Ajuntament en coordinació amb el centre, per tal per exemple d’incloure en les bases de licitació una sèrie de millores consensuades amb la direcció del centre, que inclouen aules noves adjacents al saló d’actes, al que es planteja dotat d’un muntacàrregues, així com nombrós equipament”. El regidor d’Educació, Ferran Gandia, destacava que “és una reivindicació històrica de la comunitat educativa, un projecte que donarà pas a un institut modern, amb un disseny elaborat per l’arquitecte Ramón Esteve, i nous equipaments que permetran oferir una docència adaptada als nous temps”.
El director del centre, Francesc Albero, ja va mostrar en una visita a les obres al costat de l’alcalde “l’alegria i il·lusió” de la comunitat educativa del centre, i “el sentiment de responsabilitat” de la direcció davant una actuació d’aquest calat”. Les obres tindran un termini d’execució de vint-i-quatre mesos des del seu començament. La docència del present curs 23/24 s’oferirà en les aules prefabricades temporals construïdes per la Generalitat al costat de l’Institut, que seran posteriorment utilitzades per a acollir a l’alumnat del Conservatori Professional de Música mentre es reforma aquest centre, també dins del pla “Edificant”.

Llegir 189 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM