Dijous, 28 Març 2024

Jorge Rodríguez anuncia l'adjudicació a empreses locals de 38 obres i serveis per 969.000 euros

Posted On Dijous, 23 abril 2020 14:43 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava aquest dijous el llistat de les 38 obres públiques per valor de 969.000 euros que l’Ajuntament va a adjudicar a empreses locals per tal de reactivar la construcció i sectors afins dins el pla Tornem Junts.

El primer edil, que compareixia en roda de premsa telemàtica acompanyat del regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que estes obres, «no sols ens permetran ajudar a les empreses locals de construcció i afins amb una injecció econòmica directa i ràpida, sinó que  ens permetran millorar la vida dels nostres veïns i veïnes», manifestava.

Per adjudicar les obres, l’Ajuntament ha creat una comissió on participen les regidories de Territori, Medi Ambient, Esports i Serveis Municipals, i s’està en coordinació amb l’Associació de Promotors i Constructors, als que s’ha demanat un llistat d’empreses ontinyentines interessades en participar. Per agilitzar les adjudicacions i que es facen a empreses locals,  aquestes es faran per contractes menors (de fins a 48.000 euros) demanant 3 ofertes per a cada cas i tractant d’arribar a les màximes empreses possibles, beneficiant no sols a constructors sinó també a arquitectes, enginyers, electricistes, llanterners o subministradors de material d’obra, entre altres.

Obres en espais públics per tota la ciutat

Jorge Rodríguez detallava que, a més de les corresponents assistències tècniques, s’ha assignat pressupost per a fer obres a l’accés del Museu Tèxtil, on s’eliminarà cablejat; dotar d’enllumenat l’entorn del pumptrack i skatepark; fer tasques de reurbanització al carrer de la Fira; millorar escocells i voreres carrer Tirador o restaurar la cúpula de Benarrai. També es faran millores als parcs de Pere IV, Vicent Andrés Estelles, Orutjol i Ausias March; es convertira en zona de picnic l’antic part de la Cantereria; i es faran millores al Pou Clar.

Igualment, es procedirà al canvi de l’enllumenat del Jardí del Llombo; consolidació del forjat i escala de l’edifici CREC; reparació del sostre del trinquet i del frontó antic al poliesportiu, on també es canviarà la caldera dels vestidors de futbol 7 i es milloraran els vestidors de la piscina; instal·lació d’un circuit de «street workout», un grup electrògen per a la prefectura de policia, o climatització a l’oficina tècnica; així com adequació de l’aparcament dels camps de la Purissima, l’edifici del carrer Trinitat 22 com a seu de l’associació veïnal de La Vila, i el vallat del quadre elèctric de la Sala Gomis i l’EPA Sant Carles, lloc aquest últim on a més s’instal·laran càmeres de seguretat i es canviarà la caldera.

Finalment, s’adquiriran contenidors; s’ampliarà el sistema elèctric del recinte firal; s’adequarà l’espai adjacent al centre de dia de Malalts d’Alzheimer; es faran tasques de pavimentació asfàltica en llocs com el carrer Madeixes; es faran millores als sistemes elèctrics del Palau de La Vila i els endolls de la Plaça de la Concepció; s’adequarà l’ascensor del CEIP Lluis Vives i es reformarà la cuina del CEIP La Solana.

Més actuacions en els propers anys

El primer edil exposava que la tramitació prèvia a l’inici de les obres ja s’està treballant per part dels diferents municipals, obres que es pretén que estiguen en marxa abans de l’estiu i que estiguen executades abans de final d’any, avançant que de cara a 2021 i 2022 des del Govern d’Ontinyent va a treballar en nous plans per reactivar l’economia: «Amb Tornem Junts fem un esforç per mobilitzar enguany 8 milions d’euros i recolzar no sols a aquest, sinó també a la resta de sectors productius, però anem a seguir treballant per fer front a la situació de crisi a nivell mundial que tot apunta que anem a patir. Els ajuntaments no tenim competències en ocupació, però no anem a quedar-nos creuats de braços ni per un instant», assenyalava.

L’alcalde aprofitava per mostrar el seu condol a les víctimes del COVID-19, i agraia el treball de tots els departaments municipals i professionals en general «que en estos 40 dies d’Estat d’Alarma han estat i estan treballant

Llegir 648 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM