Dimarts, 16 abril 2024

La Vall ens Uneix es felicita per l’aprovació sense cap vot en contra d’un pressupost “purament ontinyentí"

Posted On Divendres, 27 Desembre 2019 19:11 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La Vall Ens Uneix s’ha felicitat per l’aprovació aquest dijous sense cap vot en contra del pressupost municipal per a 2020

Un pressupost que la portaveu de la formació comarcalista, Natalia Enguix, destacava com a “purament ontinyentí” i que “prepara a la ciutat per afrontar amb garanties els reptes de futur, gràcies a tenir un ajuntament sanejat que no puja els impostos, genera activitat econòmica, impulsa la creació de llocs de feina i no deixa a ningú pel camí”, manifestava. Enguix destacava la importància de les inversions previstes, 9’4 milions d’euros a executar, dels quals més de 4’6 arribaran d’altres administracions, amb una forta aposta social, ja que prop de 1 de cada 4 euros es destinarà a Política per a les Persones.

Els plantejaments del pressupost en aquest aspecte, el social, era motiu de diverses felicitacions per part de l’oposició en aspectes com l’increment del suport a entitats com AFAO i ADIEM, el reforç al programa “Menjar a Casa” o el nou programa de lluita contra la soledat no desitjada en majors. Natalia Enguix agraïa estes felicitacions i destacava que “tenir una majoria molt ampla no vol dir que tingan que confrontar-se. Els interessos d’Ontinyent ens uneixen, i en aquest sentit agraïm als 4 regidors de l’oposició que no entrebanquen uns pressupostos que inclouen molts diners que venen de fora i que no oblidem que PP i Compromís també van a gestionar en part, perquè tenen delegacions atorgades per l’Alcaldia. Hauria estat més coherent un vot a favor, però els plantejaments polítics els decideix cadascú”, assenyalava.

1’2 milions i un nou impuls per a Ontinyent Participa

 

Natalia Enguix també posava de relleu l’aposta per la participació ciutadana als pressupostos, amb 1’2 milions d’euros per a accions decidides per la ciutadania dins el procés Ontinyent Participa o a través de les associacions. La també regidora de Govern Obert explicava que dels 17 projectes previstos des que es va posar en marxa Ontinyent Participa s’han executat 13, i dels 4 restants, 3 estan inclosos als pressupostos de 2020 i el quart s’executarà al marc de les ajudes europees del programa EDUSI. Enguix incidia en què alguns projectes, com el de la Glorieta, són complexes i tenen costos molt elevats, i per això la seua execució és plurianual.

Enguix confirmava que en 2020 es convocarà una nova edició de “Ontinyent Participa”, una edició que contemplarà modificacions i millores determinades comptant amb la implicació dels agents socials i la ciutadania, que ve participant a diversos tallers participatius que van a tenir continuïtat al nou any per tal de repensar, estudiar i seguir avançant en el procés atenent la voluntat de la ciutadania.

 

Reducció d’un 70% del deute en menys d’una dècada

Per a Enguix “aconseguir que la meitat de les inversions provinguen d’altres administracions i tenir una economia sanejada ens ompli de satisfacció, perquè ens ajuda a seguir avançant sense reduir les partides socials ni pujar els impostos, i dinamitzar la ciutat generant ocupació i alhora reduint el deute”.

La també regidora d’Hisenda posava de relleu la importància del canvi experimentat en aquest sentit al consistori des de l’arribada  al govern de Jorge Rodríguez en 2011, “ja que en aquell moment el deute ofegava l’Ajuntament amb 20'4 milions d'euros que ara van a quedar en només 6’2 a finals de 2020, una reducció del 70% que ens permet tenir una maniobrabilitat econòmica i un múscul financer amb força més que suficient per afrontar el futur amb garanties". En definitiva, el pressupost aprovat aquest dijous “segueix marcant el camí cap a un Ontinyent que pot mirar endavant amb optimisme", concloïa. 

Llegir 552 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM