Dijous, 28 Març 2024

L’alcalde i la Consellera d’Habitatge signen l’acord que permetrà invertir 3 milions d’euros a La Vila

Posted On Dilluns, 11 Març 2019 16:59 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la Consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador, han signat l’acord que permetrà que s’invertisquen al barri de La Vila els 3 milions d’euros compromesos per l’antic IVVSA.

En concret, al document figura que la Generalitat invertirà 3 milions d'euros per a posar a la disposició de l'Ajuntament i que gestione i porte a la pràctica les actuacions de regeneració de l'espai públic, de reedificació i de posada en valor de les restes de les muralles i torres de l'antic recinte defensiu de la Vila i així complir amb la sentència.

Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment tant per Mª José Salvador com per la 1ª tinent d’Alcalde, Rebeca Torró, qui ha fet nombroses gestions sobre aquest tema tant a la seua etapa com a regidora de Territori com des de la Direcció General d’Habitatge, “per fer possible que pugam signar aquest conveni i seguir avançant en la regeneració urbana del barri”, destacava. El primer edil afegia que “junt a la modificació de la LOTUP que ha donat l’oportunitat al molts veïns i veïnes d’Ontinyent de legalitzar les seues casetes, esta es altra fita històrica per la que s’havia lluitat de manera infructuosa fins l’arribada del Govern del Botànic, i que ara ens permetrà seguir transformant La Vila”, assenyalava.

La sentència ve motivada per la decisió presa per la Generalitat en 2013, durant la passada legislatura, amb Isabel Bonig (PP) al front de la Conselleria, de resoldre de forma unilateral l'extinció del conveni signat entre Generalitat, Ajuntament i Ministeri per a executar una actuació de regeneració urbana a la Vila. Per això, l'Ajuntament t va recórrer l'anul·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat, guanyant el recurs. La sentència del la Sala del Contenciós-Administratiu va obligar a la Generalitat a assumir en exclusiva els compromisos derivats del conveni.

Mª José Salvador recordava que “fent el seguiment com a diputada en l’oposició vam observar com es demanava renunciar als convenis, i en una de les reunions que vam tenir amb ajuntaments afectats, Rebeca Torró ens va dir que no des d’Ontinyent no s’anava a renunciar a eixos diners. Ara, esta és una de les sentències que més orgullosament va a pagar-se des de la Conselleria, perquè pensem que és just”, manifestava.

L’alcalde destacava en aquest sentit que “entenem que cap alcalde i cap govern municipal deurien renunciar mai a drets adquirits per als seus pobles. Per això vam portar el tema als tribunals i tot i que la justícia afortunadament ens va donar la raó, allò que s’havia previst al conveni inicial era impossible d’executar. Per això havíem de renegociar el conveni per donar una solució coherent a eixa sentencia i adequar-la a un barri declarat BIC com La Vila. Una feina complexa que vam tenir la sort que va coincidir amb l’etapa de Rebeca Torró com a Directora General d’Habitatge, qui la va capitanejar, fent-se un estudi real que servira per satisfer les reivindicacions del veïnat i per esponjar el casc històric, que la línia en la que venim treballant des del Govern Municipal”, assenyalava.

En concret, es tracta d’un plantejament que suposarà actuar al tram comprés entre l’actua “Hotel d’Associacions”, ubicat a l’accés a La Vila des de la Plaça Major, fins la paral·lela del carrer Roses, un espai que serà demolit i enjardinat de manera que es generarà un accés amb poca pendent fins la plaça Trinitat, destapant el llenç de la muralla, i incloent la construcció de 12 habitatges, incloent places de garatge i mantenint l’espai d’esponjament i convivència que vam crear a la Plaça Trinitat. Jorge Rodríguez apuntava que “és un projecte transformador, que executarem al llarg de 4 anys i que suposa una inversió importantíssima. La lluita que hem fet ha permès salvaguardar els interessos de la ciutadania d’Ontinyent, i el que vivim hui és un pas administratiu més, però també un gran pas per seguir transformant La Vila”, concloïa l’alcalde.

Llegir 711 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM