Divendres, 19 abril 2024

Ontinyent explora a Brussel·les opcions per ampliar els 3 milions d’ajudes europees aconseguits en 2018

Posted On Dimecres, 28 Novembre 2018 18:19 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

“Que els més de 3 milions d’euros en ajudes europees que hem aconseguit en 2018 es vegen continuats amb noves subvencions als pròxims anys”.

Aquest és un dels objectius del viatge que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la  regidora d’Innovació Territorial i 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró, han fet esta setmana a Brussel·les, formant part d’una delegació valenciana desplaçada a la capital belga per fer diverses gestions, que ahir incloien un encontre amb representants de la Comisaría de Política Regional de la Unió Europea (UE), que gestiona el fons FEDER i el programa EDUSI.

L’alcalde manifestava que “els Fons de Cohesió són una part fonamental dels pressupostos de la UE, i per això aquest viatge era important, per una banda per a mostrar el nostre recolzament a la reivindicació de que es doten adequadament per al nou periode 2021-2027, i per altra banda per conèixer de primera mà noves opcions i possibilitats perquè ens arriben noves ajudes europees. En esta legislatura hem aconseguit concretar l’arribada d’aportacions milionàries d’altres administracions, i volem que aquest treball tinga una continuïtat i es concrete en forma de noves inversions a  Ontinyent als propers anys”, destacava Jorge Rodríguez.

Així, l’alcalde acompanyat per la 1ª tinent d’alcalde, signava el passat dilluns a la seu del Comité Europeu de les Regions (CdR) l’adhesió de la capital de La Vall d’Albaida al pacte europeu que reclama l’ampliació dels Fons de Cohesió de la UE per al periode 2021-2027, per al que s’estan debatent ara els pressupostos europeus. Al periode que ara es troba a la seua recta final, “l’objectiu 2020” de la UE, la ciutat ha aconseguit importants subvencions, com han estat enguany els 2’5 milions del programa EDUSI (per a millorar a la ciutat aspectes com tecnologia, economia, medi ambient o inclusió social), els 500.000 euros dels fons FEDER per al projecte de millora de la Muralla Nord i accessibilitat a  La Vila amb un ascensor panoràmic; o els 112.000 euros per al nou bus elèctric del municipi. A més a més, altres programes com “Avalem Joves” (que ha permès la contractació directa de 88 joves als últims dos anys a Ontinyent) també han comptat amb fons europeus per a la seua posada en marxa.

Llegir 615 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM