Dijous, 18 abril 2024

Rebeca Torró anima a la ciutadania d’Ontinyent a sumar-se al concurs públic llançat per la Generalitat per adquirir vivendes

Posted On Dilluns, 08 Octubre 2018 14:39 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

La 1ª tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent i exdirectora General d’Habitatge de la Generalitat, Rebeca Torró, ha animat a la ciutadania d’Ontinyent ha sumar-se al concurs públic llançat per la Generalitat per adquirir vivendes a incorporar el parc públic.

Torró ha explicat que al marc d’esta convocatòria, que s’ha fet efectiva hui amb la seua publicació al DOCV, es preveu destinar fins a 11.247.000 euros per part de la Generalitat Valenciana per a l'adquisició d'habitatges en municipis de la Comunitat, que servirien per destinar-les a lloguer assequible o social.

Torró recordava que “des del Govern d’Ontinyent hem vingut treballant intensament des de 2011 per desenvolupar polítiques d’habitatge i rehabilitació als nostres barris i regenerar els nostres carrers i places. A més a més, des de 2015, i amb el canvi al Govern Valencià, per fi hem comptat amb un recolzament actiu de la Conselleria d’Habitatge, que comparteix la nostra visió de que l’habitatge no pot reduir-se a una visió com a element d’especulació o producte financer, sinó que ha de ser objecte de polítiques actives de l’administració per millorar les ciutats i la qualitat de vida de la ciutadania”, assenyalava.

La 1ª tinent d’alcalde, que al seu periode com a Directora General d’Habitatge va tenir un paper actiu a la posada en marxa del programa de rehabilitació ARRU (que suposarà una injecció de fins a 3’1 milions d’euros al centre històric d’Ontinyent fins a 2019) o el Pla Renhata d’ajudes per a la reforma a  l’interior dels habitatges (que a la seua primera edició contempla 240.000 euros en subvencions per a l’execució de 660.000 euros en obres a la ciutat), recordava que “l’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria ja hem vingut treballant als últims temps en la vessant més social de la vivenda”.

En aquest sentit feia especial referència “al pla de treball que vam posar en marxa en 2016 amb l'EVHA, antiga Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), per reparar i adjudicar 9 habitatges socials al municipi. La Conselleria compta amb un parc de 65 habitatges d’aquest tipus, però encara resten famílies en llista d’espera i el pla d’adquisició pública que obri ara la Generalitat obri les portes a ampliar aquest parc en el futur. Per això és important que les persones propietàries a les que els puga interessar la venda s’informen a la web www.comprahabitatge.gva.es, perquè pot ser beneficiós per a elles i també per al conjunt de la ciutadania”, destacava.

Segons la informació facilitada per la Conselleria, els habitatges que opten al concurs hauran d'estar en edificis plurifamiliars, amb una antiguitat màxima de 40 anys, disposar d'ascensor i tindre almenys saló-menjador, cuina, un dormitori i un bany. També hauran d'estar buides; en condicions adequades per a la seua ocupació; lliures d'ocupants o persones arrendatàries; amb alta de llum i aigua o comptar amb la cèdula d'habitabilitat o llicència d'ocupació, i tindre la certificació energètica, entre altres requisits. Igualment s'han establit uns criteris d'adjudicació en els quals es valorarà l'oferta econòmica dels propietaris; la demanda existent;  la tipologia i característiques de l'habitatge; la ubicació, i les característiques de l'oferent.

Llegir 1644 vegades Darrera modificació el Dilluns, 08 Octubre 2018 14:43

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM