Dijous, 25 abril 2024

Generalitat oficialitza l’arribada de 500.000 euros europeus per rehabilitar la muralla nord i instal·lar un ascensor panoràmic a la Vila

Posted On Dilluns, 16 Juliol 2018 17:12 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La Generalitat Valenciana ha fet oficial hui una subvenció de 500.000 euros a Ontinyent procedents dels fons europeus FEDER, per a restaurar la muralla nord i per instal·lar un ascensor panoràmic per accedir des del llit del Clariano al barri medieval de la Vila.

La 1ª tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Rebeca Torró, acompanyada pel regidor de Territori, Jaime Peris, acudia a l’acte de signatura de l’acceptació de les ajudes amb els diferents municipis beneficiaris que tenia lloc al Museu del Carmen de València, amb presència del President de la Generalitat, Ximo Puig. El President autonòmic estava acompanyat al seu torn pel Director General d’Administració Local, Toni Such, qui ja presentara el projecte a Ontinyent el passat mes de maig junt a l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez.

Es tracta d’una intervenció prevista al projecte “Riu Viu” del Govern d’Ontinyent, amb el qual es pretén integrar la part més baixa de la ciutat amb el nucli històric, i que, tal com recordava Rebeca Torró, “pretén convertir el riu no en un punt de separació del poble sinó de connexió, una línia dins la qual estan també el projecte de rehabilitació del Pont Vell o les millores a la part baixa del pàrking de Paduana”.

Jaime Peris posava de relleu per la seua banda que “és un projecte que a més ens permetrà facilitar l’accés al barri de La Vila des de Tortosa i Delgado, i posar en valor la muralla com l’element patrimonial que és”, destacava. El projecte de restauració de la muralla i col·locació de l’ascensor té una durada estimada de 13 mesos, raó per la qual el ple municipal del passat divendres, al punt que acceptava l’ajuda, efectuava una petició d’ampliació del termini d’execució.

Rebeca Torró recordava també que ajustar els projectes municipals a les directius de la Unió Europea ha permès confirmar enguany l’arribada de més de 3’1 milions d’euros en subvencions, en afegir-se esta subvenció a altres programes subvencionats pels fons europeus FEDER, com els 2’5 milions d’euros del programa EDUSI i els 112.000 euros atorgats per a l’adquisició d’un autobús elèctric.

Llegir 2303 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM