Divendres, 29 Març 2024

“Ontinyent Participa” tanca la seua primera fase amb 181 propostes rebudes de veïns i associacions

Posted On Dilluns, 09 Juliol 2018 16:28 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Veïns i associacions han presentat finalment 181 propostes a “Ontinyent Participa 2019”, la iniciativa del Govern d’Ontinyent que permetrà als ciutadans triar la destinació de 600.000 euros de la partida d’inversions municipals (un 20% més que en l’anterior edició).

Divendres passat es tancava la primera fase, de recepció de propostes, registrant-se 181 propostes per part d’un total de 123 persones i entitats diferents, el que suposa un increment del 22% de les propostes i del 17% dels proposants respecte a l’edició anterior.

 El regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, incidia en què “la participació està en l’ADN d’aquest Govern, com demostra el fet que des que es va posar en marxa el procés en 2014 hem anat augmentat la partida, any rere any. Amb la quantitat assignada per a Ontinyent Participa 2019, els veïns i veïnes hauran pogut decidir el destí de més de 3 milions d’euros d’inversions en 5 anys”, recordava.

La regidora de Ciutadania, Virtudes González, destacava per la seua banda “les millores que ha anat tenint també el procés en aspectes com els terminis”, i recordava que l’aposta per la participació “també es manifesta en altres aspecte de la gestió de les diferents àrees municipals, com demostra el procés del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible; la posada en marxa del programa de proximitat ‘L’Ajuntament al Barri’; la creació de nous consells com el de comerç i gastronomia o educació; o l’obertura a la participació veïnal del disseny d’espais com la zona verda de l’Orútjol o el carrer de Sant Antoni”, manifestava.

Entre les propostes rebudes a través de la web “www.ontinyentparticipa.es” i del registre d’entrada de l’Ajuntament predominen propostes d’asfaltat de nous pàrquings, peatonalitzacions i ampliacions de voreres, ampliació i millora de zones verdes i d’infrastructures esportives o recuperació d’elements patrimonials, entre d’altres. González agraïa “a totes les persones que han presentat propostes per la seua implicació, perquè a partir d’elles és des d’on el conjunt de la ciutadania va a poder decidir allò que volen que es faça”, manifestava.

Una volta tancada la fase propositiva s’obri ara i fins al proper 31 d’agost un període d’informació tècnica en què es valorarà tècnicament cada projecte per determinar pressupost aproximat, objectiu i beneficiaris del mateix. Una volta estiguen els informes que parlen de la viabilitat i el pressupost previst de les actuacions, les propostes passaran pel Consell de Ciutat, que farà en la primera quinzena de setembre una primera selecció de propostes per a remetre als consells sectorials.  Seguidament serà torn per a la remissió d’informació i anàlisi dels consells sectorial i el consell de ciutat (segona quinzena de setembre) triant-se els 10 projectes finalistes. Estos seran objecte posteriorment d’una presentació pública i d’informació a la ciutadania del 1 al 12 d’octubre. Finalment, les votacions es realitzaran del 15 al 19 d’octubre.

Llegir 1117 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM