Divendres, 19 abril 2024

Ontinyent torna a augmentar la xifra de sol·licitud de llicències d’activitat i arriba a prop de 400 en 3 anys

Posted On Divendres, 02 Març 2018 15:07 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament Ontinyent ha registrat un nou augment de les sol·licituds de llicències d’activitat, acumulant prop de 400 als últims tres anys. En concret, l’oficina tècnica municipal va tramitar 136 llicències en 2017, un 3% més de les 132 gestionades en 2016 i un 15% més que les 118 gestionades en 2015, per a una xifra total de 386 en estos 3 anys.

La majoria de les llicències sol·licitades a l’últim any corresponen a comunicacions d'activitat inòcua (72), que per les seues característiques no van a produïr previsiblement molesties o afectar a les condicions de salubritat o higiene. Altres 40 corresponen a Declaracions Responsables, la figura que es va crear per agilitzar els tràmits d'obertura de negocis, amb la qual el titular comunica baix la seua responsabilitat que acompleix amb els requisits que marca la normativa ambiental. 14 corresponen a llicències ambientals (relatives a activitats no sotmeses a autorització ambiental integrada i que figuren com a molestes, insalubres, nocives o perilloses) i 10 a establiments públics (on entrarien bars i restaurants, entre d’altres).

El regidor coordinador de Política Econòmica de l’Ajuntament, Pablo Úbeda, destaca que esta xifra, juntament amb la de l’augment de les llicències d’obra i la davallada de l’atur “són indicadors inequívocs d’un augment de l’activitat econòmica a la ciutat”.  Cal recordar que en 2017 les llicències d’obra a Ontinyent van ser un 20% superior a l’any anterior (605 front a 507), i que l’atur interannual baixava un 9%, situant-se en gener en 3065 persones (el que suposa una davallada del 37% des de la xifra màxima de 4898 assolida en setembre de 2012).

Úbeda destacava que “Estos indicadors van lligats entre sí, i constaten també una bona resposta als variats incentius del Govern d’Ontinyent per impulsar la  dinamització de l’economia. Però hem de tenir clar també que no hem de parar, sinó seguir fent esforços tant des de les institucions com des de les empreses de manera coordinada, per seguir avançant en el foment de l’ocupació i la construcció d’una ciutat cada volta més atractiva per desenvolupar un projecte de vida”, manifestava. 

Llegir 884 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM