Dissabte, 27 abril 2024

La VII Mostra de Cinema de Medi Ambient d'Ontinyent oferirà “una mirada al planeta des d’altra perspectiva”

Posted On Dilluns, 11 Desembre 2023 19:12 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Ontinyent acollirà des d’esta setmana la que serà la seua VII Mostra de Cinema de Medi Ambient d'Ontinyent (MOCMAO),

que amb el lema “una mirada al planeta des d’altra perspectiva” oferirà activitats tant per a públic en general (“MOCMAO Oberta”) com de manera específica per a l'estudiantat ontinyentí de primària, secundària i cicles formatius (“MOCMAO Educa”).

La MOCMAO està coorganitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent, la Colla Ecologista l'Arrel, el Cine Club Utiye i Caixa Ontinyent, i, tal com explicava la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, "té com a vocació aportar una mirada cinematogràfica cap a qüestions mediambientals que tenen rellevància en la nostra vida i en la del planeta. En aquest sentit, enguany es tractaran aspectes tan interessants com la importància de l'horta o la ramaderia; l’impacte dels èssers humans en el medi ambient, o casos concrets com el de les treballadores del tèxtil subcontractades per grans multinacionals a centreamèrica".

Així, “MOCMAO Oberta”, oberta projectarà aquest divendres 15 de desembre a les 20:00 el documental “Ganado o Desierto", que mostra l'ús de la ramaderia per a la regeneració de pasturatges, sòls, boscos i aigua i la recuperació de les economies rurals. Dimecres 20 de desembre a les 18:00 el realitzador madrileny Félix Zurita presentarà el documental “Ropa Súcia”, que narra les dures condicions de treball de les treballadores de les “maquiles” centreamericanes, naus industrials en zones allunyades dels nuclis urbans que produeixen per encàrrec de grans multinacionals, bàsicament del sector tèxtil.

Finalment, del 22 al 28 de desembre en horaris de 16:30 i 22:00 hores es projectarà el documental francés "El leopardo de las nieves” sobre el lleopard de les neus a les terres altes del Tíbet. Totes les projeccions seran a la sala del Cine Club Utiye al Centre Comercial El Teler amb entrada lliure.

Pel que fa “MOCMAO Educa”, l’alumnat de 13 centres educatius locals (CEE Vall Blanca, CEIP Lluís Vives, CEIP Vicent Gironés, CC La Milagrosa, CEIP Martínez Valls, CC Santa Maria, CEIP La Solana, CEIP Bonavista, IES Pou Clar, CC La Concepció, IES L’Estació, Escola d’Adults, i Cicles Formatius de l’IES Jaume I), i també les persones usuàries del CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració Social) i Centre de Dia ADIEM, assistiran els dies 14, 15, 18, 20 i 21 a un total de 4 projeccions més.

Estes projeccions seran la pel·lícula peruana d’animació ”Ainbo: L’esperit de l’Amazonas”, on la protagonista tracta de salvar l’Amazones de l’impacte dels maderers i miners; i un total de 3 curtmetratges. Dos d’ells,  “Savis de l’Horta” i “Renaixem” sobre el passat, present i futur de l’horta; i el tercer, “Despertólogo Ambiental” sobre l’impacte dels éssers humans sobre el medi ambient, abordant aspectes com la presència de plàstics a la mar.  

Sayo Gandia animava a l’alumnat participant i a la ciutadania en general “a gaudir d’esta programació que promou el pensament crític i la reflexió sobre qüestions que directa o indirectament ens afecten a totes i tots i també al planeta”.

Llegir 144 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM