Divendres, 29 Març 2024

Ontinyent invertirà més de 100.000 euros en millorar l’accés a la Plaça de La Vila

Posted On Divendres, 03 Mai 2019 14:25 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent invertirà més de 100.000 euros en millorar l’accés a la Plaça de La Vila procedent des del Carrer Magdalena.

L’actuació, que es troba en procés d’adjudicació, i a la que opten cinc empreses, dóna continuïtat als treballs que el Govern d’Ontinyent ha vingut impulsant als últims anys per reurbanitzar el barri, en una actuació estructurada en tres fases i que ha suposat fins ara una inversió de 790.000 euros.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que es tracta d'una actuació necessària “per l'estat en el qual es troba la calçada que millorarà les condicions de vida al barri al temps que afavoreix el potencial turístic d'esta zona” i afegia que “un dels pilars bàsics de l'acció del Govern d'Ontinyent ha estat sempre invertir en les persones i millorar les condicions de vida als barris també és invertir en les persones”, manifestava.

El projecte que compta amb un termini d'execució de tres mesos, contempla la renovació de tot el paviment del carrer d’accés a la plaça on es troba l’església de Santa Maria, des del carrer Magdalena. En concret, el paviment actual que inclou voreres, asfalt i vorades es demolirà per construir una calçada a un sol nivell amb els voreres i l'asfalt a la mateixa quota. La part central del carrer estarà pavimentada amb llambordes de granit i les vores laterals amb llambordes de pedra.

Dintre d'esta actuació també es soterrarà una línia de telefonia que actualment està grapada a la façana de l’església de Santa Maria. Així mateix, es preinstalaran conductes soterrats per a futures instal·lacions elèctrics o de telefonia en les vivendes del carrer i s'adequarà el mur de pedra que existeix al carrer i que es fa servir pel veïnat de barana. Estos treballs es realitzaran de manera coordinada amb arqueòlegs vist que el barri de la Vila està declarat com a Bé d'Interès Cultural (BIC), els quals inspeccionaran les obres per recuperar; inventariar i documentar els materials arqueològics que pugueren trobar-se durant l'actuació.

Llegir 615 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM