Divendres, 19 abril 2024

L’Escola de Pares i Mares d’Ontinyent abordarà diferents aspectes de l’educació emocional.

Posted On Dimecres, 24 Gener 2018 15:09 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat una nova edició de l’Escola de Pares i Mares per als mesos de febrer a maig, centrada en esta ocasió en diferents aspectes relacionats amb l’educació emocional.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, donava a conèixer una programació gratuïta organitzada amb la col·laboració d’entitats com ara els col·legis de Sant Josep, La Milagrosa, el col·lectiu Lligam o l’associació InclouTEA, en una roda de premsa a la qual acudien representants d’alguns d’estos col·lectius. Borrell explicava que una vegada més “l’Escola de Pares i Mares compta amb una programació molt potent que pretén donar resposta a les inquietuds de la societat i que es configura a partir de les mateixes demandes i suggeriments dels diferents col·lectius i entitats educatives locals”.

L’Escola de Pares i Mares començarà el pròxim 2 de febrer amb la xerrada “La gestió de les emocions en la primera infància” a càrrec de Miriam Tirado, periodista especialitzada en maternitat, paternitat i criança conscient. Des del col·lectiu Lligam, de qui naix aquesta proposta, Ruth Ferri comptava que la ponent parlarà al voltant de com respectar les emocions dels nostres xiquets i xiquetes és essencial per a aconseguir la igualtat, la tolerància o prevenir la violència de gènere. La xerrada tindrà lloc a la Sala Gomis a partir de les 19:00 hores.

Amb la col·laboració d’InclouTEA el 14 de febrer, al marc del Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger, l’especialista en Psicologia Clínica Juan Carlos Belda Oriola parlarà de “TEA: Trastorn o idiosincràsia”. Serà a les 19:00 hores en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

La programació continuarà el 8 de març amb la periodista i autora del llibre “Hiperpaternitat”, Eva Millet que impartirà la xerrada “Educar hiper o educar bé? Com evitar convertir-se en hiperpares i/o hipermares”. Aquesta activitat estarà inclosa dins del 50 aniversari del Col·legi Sant Josep. Xesco Vañó, vicari de la parròquia del centre, explicava que l’autora farà “una reflexió al voltant de la sobreprotecció, la perduda d’autonomia i la sobreestimulació” i convidava a tota la ciutadania interessada a acudir el 8 de març a les 19:00 hores a la Sala Gomis.

La intel·ligència emocional tornarà a ser protagonista el 26 d’abril a la xerrada “Descobrint el món de les emocions” de la psicòloga i escriptora Begoña Ibarrola. Aquesta proposta sorgeix del Col·legi La Milagrosa, on des de fa 4 anys estan basant el seu treball en l’educació amb emocions. Des del centre, Pilar Taberner incidia en la importància de posar el nom a les emocions i així saber com manejar-les. Pel seu interés per al professorat la xerrada també estarà inclosa en la Setmana Pedagògica d’Ontinyent. Serà al Centre Cultural Caixa Ontinyent a les 19:00 hores.

Finalment, el 17 de maig se celebrarà la cloenda de l’Escola amb la contacontes Jara Sanchis Peris i “Quí va dir que els contes són per a les criatures?”. A les 18:00 hores, la Sala Gomis acollirà aquesta activitat. El regidor agraïa tot el treball dels centres educatius, col·lectius i entitats i la seua col·laboració “per a configurar una programació potent amb la qual educar conjuntament com a societat”.

Llegir 905 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM