Dijous, 28 Març 2024

El “Cant dels Angelets” enamora els visitants de Fitur a Madrid.

Posted On Dilluns, 22 Gener 2018 16:20 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El “Cant dels Angelets” enamorava el passat dissabte centenars de visitants de la fira turística FITUR a Madrid, que detenien la seua activitat per contemplar la interpretació del tradicional cant d’origen gregorià que serveix com a preludi de les festes patronals d’Ontinyent.

Ha estat una iniciativa organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació de Festes de la Puríssima, els angelets i els seus familiars i la Diputació de València, per als que el regidor de Turisme, Pablo Úbeda, tenia paraules d’agraïment, “ja que sense ells i elles no hauria estat possible un dia històric com aquest, al qual hem portat a FITUR una de les nostres tradicions més estimades”, destacava.

Cal recordar que a tots els seus anys d’història, que es remunta a 1662, sols en dues ocasions havia estat interpretat fóra d’Ontinyent, concretament davant la Mare de Déu dels Desemparats a València. Dissabte, el cant sonava a FITUR, acompanyats d’una expedició de més de 150 persones d’Ontinyent entre angelets i les seues families, autoritats, membres de la Junta de la Puríssima i persones vinculades a esta tradició recentment declarada com a Be Immaterial de Rellevància Local per la Generalitat Valenciana.

La interpretació, que tenia lloc front a l’estand de la Diputació de València a FITUR, anava seguida també de la interpretació del “Cant de l’Aguinaldo” pels Angelets. En finalitzar la interpretació del cant l’Ajuntament oferia una degustació d’embotit tradicional i vins d’Ontinyent, repartint-se també díptics específics sobre el Cant i la gastronomia local típica durant les festes.

Llegir 1073 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM