Imprimir aquesta pàgina

Ontinyent projectarà a FITUR el Museu Tèxtil i la Ruta dels Molins com a nous atractius turístics

Posted On Dijous, 12 Gener 2023 19:27 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El tèxtil ontinyentí serà enguany un dels protagonistes principals de l’oferta turística d’Ontinyent a la fira turística internacional FITUR, que tindrà lloc del 18 al 22 de gener a les instal·lacions d’IFEMA a Madrid.

Serà a través de la projecció de dos nous elements recentment incorporats, la I fase del Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana i la "Ruta dels Molins" pel barranc dels Tarongers, vinculada a la tradició tèxtil local. La regidora de Turisme, Sayo Gandía, destacava l'interès d’integrar estos dos espais "com a elements d'atracció turística visitables tot l’any, dins d'eixe plantejament que venim fent per r un turisme responsable i sostenible, amb una oferta ideal per a escapades de cap de setmana”.

Cal recordar que el Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana obria les seues portes a les visites el passat mes de desembre, després d’una inversió de 1’2 milions d'euros (900.000 de la Generalitat i 300.000 euros de l’Ajuntament), amb un discurs museístic que aborda de les 3 fases dels procesos del tèxtil des d’una perspectiva històrica. Pel que fa a la “Ruta dels Molins dels Tarongers i de la Fos”, posa en valor 12 molins hidràulics dels segles XVIII i XIX existents entre Ontinyent i Bocairent, considerats un “tresor patrimonial” vinculat a la tradició tèxtil dels dos municipis, que conflueix amb el sender de xicotet recorregut PR-122.  La ruta va ser una de les actuacions proposades a Ontinyent Participa 2022, prenent com a base el treball universitari de l’ontinyentina Irene Ribera.

Sayo Gandia, explicava que "els esforços fets per posar en marxa el Museu del Tèxtil ja poden començar a ser rentabilitzats turísticament, i per això li donem la importància qe es mereix enguany dins l’oferta que presentem a FITUR, tot i que una volta finalitze la II fase d'obres al museu el discurs museogràfic canviarà i s’ampliarà. Pel que fa a la Ruta dels Molins, està tenint una molt bona acollida, un recorregut amb atractiu tant natural i paisatgístic com a històric, posant en valor antics molins que en la seua majoria han funcionat com a batans o fàbriques tèxtils", apuntava. A l’edició d'enguany de FITUR, l'Ajuntament també mostrarà els nous mapes turístics que s'empraran a l’Oficina de Turisme, que inclouen detalls gràfics i il·lustracions dels principals punts d’interés de la ciutat, acompanyats de breus resums amb contingut històric.

Llegir 176 vegades
Redacción

L'últim de Redacción