Dimecres, 24 abril 2024

Ontinyent presenta el cartell de la representació d’enguany del medieval “Cant de la Sibil·la”

Posted On Dilluns, 12 Desembre 2022 19:42 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, i diversos membres del Grup de Música Antiga Menestrils, de la Colla de Campaners d’Ontinyent i del Grup de Danses d’Ontinyent, han presentat el cartell de la interpretació d’enguany d’aquest tradicional cant religios medieval, que des de l’any 2000 té lloc a l’Esglèsia de Santa Maria d’Ontinyent cada 22 de desembre, coincidint amb la celebració de l’advent, (temps litúrgic que precedeix el Nadal).

 

Després del parèntesi i els canvis viscuts amb motiu de les mesures antiCOVID als últims 2 anys, enguany l’accés torna a ser lliure, per ordre d’entrada fins completar l’aforament. Altra novetat és la participació de la coral polifònica Caixa Ontinyent, que substitueix l’Agrupació coral “Llorenç Barber” als cors, així com el disseny del nou cartell obra de Jairo Molina Carbonell, de la Colla de Campaners. Així mateix, enguany les solistes seran Eva Mateu i Cecilia Blanquer, davant la imposibilitat de Laura Valls de participar per motius personals.

El Cant de la Sibil·la està organitzat pel grup de música antiga Menestrils i la Colla de Campaners, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Ontinyent. La representació, tindrà lloc des de les 20:30 hores del proper dijous 22 i s'acompanyarà de la interpretació dins de l'església de la “Dansa de la Mort” a càrrec del Grup de Danses d'Ontinyent. La representació també inclourà les interpretacions de “les Campanes de la Sibil·la” i la “Marxa Processional”, que junt amb les interpretacions del “Cant de la Sibil·la” i del Dies Irae, conformen aquest espectacle medieval.

Es comptarà amb direcció musical de Francesc Tortosa; direcció escenogràfica i tècnica de la Colla de Campaners d’Ontinyent i interpretació vocal de la Dansa de la Mort a càrrec de Miquel Calabuig, amb Cristina Mollà com organista i amb la col·laboració de diversos intèrprets pertanyents a entitats musicals locals.

Llegir 251 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM