Dissabte, 20 abril 2024

Ontinyent acollirà l’acte central de les trobades “D’Arrel” de la Diputació amb la participació de 500 persones vinculades al folklore valencià

Posted On Dijous, 26 Mai 2022 06:59 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La ciutat d’Ontinyent ha estat escollida com a seu de l’acte central de les trobades “D’Arrel” de folklore valencià que organitza l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

La Consellera Rosa Pérez, l’Alcalde Jorge Rodríguez, i el diputat Xavier Rius intervenien aquest dimecres en la presentació d’una jornada que tindrà lloc el 30 de juliol, i on la ciutat també se sumarà als actes del 40 anniversari de l’Estatut d’Autonomia Valencià que està impulsant la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Rosa Pérez manifestava que “volem que la celebració del 40 aniversari de l'Estatut es faça amb la implicació absoluta dels ajuntaments i les diputacions, perquè arribe a tots els indrets del nostre territori. Per això hem vingut a Ontinyent, on ja tenim el compromís que l'Ajuntament organitzarà actes que s'inseriran en la programació d'una commemoració que vol recordar el procés d'aprovació de la nostra norma constituent, i també parlar del present i el futur del nostre autogovern”.

Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment per a la consellera i el diputat “per vindre a Ontinyent hui i per fer possible que pugam viure una jornada com aquesta, a la que volem que se sume tota la comarca”. L’alcalde posava en valor el treball conjunt a la seua etapa com a President de la Diputació, amb Xavier Rius com a diputat de Cultura i Rosa Pérez com a delegada de Teatres, “periode al qual vam encetar una línia per a traure aquest tipus d’activitats de la ciutat de València, per a fer una Diputació de les comarques. És un orgull que se seguisca esta línia i que pugam acollir un gran esdeveniment com aquest a la nostra ciutat”.

Xavier Rius donava detalls d’aquest “Arrel d’Arrels” que tindrà lloc a Ontinyent, on es podrà gaudir d’una cercavila que comptarà amb la presència de més de 500 persones vinculades al floklore valencià i tot un seguit de manifestacions de cultura popular valenciana com ara grups de música antiga o grups de danses, Gegants i Cabets, Colles de Dolçaina i Tabal, Societats Musicals o Moros i Cristians, “convertint els carrers d’Ontinyent en un aparador viu de les manifestacions musicals i festives de les nostres comarques”.

La cercavila replegarà els músics i les persones que estaran actuant en diferents punts de la ciutat fins arribar tots junts a la Plaça de la Coronació on tindrà lloc el fi de festa. La jornada comptarà amb les actuacions musicals de l’ontinyentina Trocamba Matanusca i del grup Blaumut. En la presentació de la trobada d’Ontinyent també estaven presents el regidor de Cultura, Àlex Borrell, i la regidora de Festes, Àngels Muñoz. El cicle d’Arrel també inclourà activitats a Petrés, Chera, l’Olleria, i Algemesí, on es farà la cloenda el 10 de setembre.

Llegir 262 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM