Dimecres, 24 abril 2024

El músic Carlos Piñana protagonitzarà el certamen de guitarra Luys Milan d’Ontinyent amb entrada lliure

Posted On Divendres, 10 Desembre 2021 19:29 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El músic cartaginés Carlos Piñana serà el protagonista del retorn del certamen de guitarra Luys Milan d’Ontinyent, que després de l’aturada en 2020 degut a la  Covid, torna a la ciutat amb una única actuació, divendres 17 a les 19:30 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent, amb entrada lliure.

 

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Àlex Borrell, el coordinador del certamen, Rubén Parejo, i el director de l’Escola de Música Ad Libitum, Lluis Muñoz, han coincidit en destacar la qualitat musical de Piñana, un dels dos únics catedràtics de guitarra flamenca a Espanya, i compta amb una ampla trajectòria que inclou 5 discos i l’actuació en prop de 20 països de 4 continents, com ara Estats Units, França, Alemanya, Japó, Rúsia o Marroc.

Piñana pertany a una familia de gran tradició flamenca, en ser net del considerat “patriarca” dels cants miners, Antonio Piñana (pare), i fill del guitarrista Antonio Piñana. A més dels 5 discos, ha publicat un llibre de partitures i composat la banda sonora de la pel·lícula “Desnudos” del director Juan Manuel Chumilla, i dirigit i interpretat la música de diversos espectacles del Ballet Español de Múrcia i de la Companyia Murciana de Dansa.

Actualment compagina la seua activitat concertística amb la docència a la Cátedra de Guitarra Flamenca del Conservatori Superior de Música de Múrcia, la  Direcció de l’Escola d’Art Flamenc de la Fundación Cante de las Minas, i la Coordinació del Certamen Internacional de Guitarra Flamenca “Niño Ricardo” i del Festival Internacional “Guitarras en el Almudí”. A la seua actuació, Piñana comptarà amb la col·laboració del percusionista Miguel Àngel Orengo, també amb una ampla trajectoria internacional i reconegut tant com a percusionista clàssic com vinculat al món del jazz.

Parejo i Muñoz tenien paraules d’agraïment per al suport de l’Ajuntament d’Ontinyent, que fa possible la represa d’un certamen “reconegut a nivell nacional, i que enguany s’adapta a les actuals circumstàncies, però al qual treballarem per recuperar el format d’edicions anteriors”. Àlex Borrell mostrava “el suport i l’aposta del Govern d’Ontinyent per la cultura segura, tal i com hem vingut demostrant. En esta línia, el certamen d’enguany tot i ser d’un únic concert, mantindrà l’essència que ha convertit el Festival de Guitarra Luys Milan d’Ontinyent en un referent als festivals de guitarra de tota Espanya”, concloïa.

Llegir 298 vegades Darrera modificació el Divendres, 10 Desembre 2021 19:30

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM