Dissabte, 27 abril 2024

Torna el Cinema a l’Escola a la Vall d’Albaida

Posted On Dilluns, 29 Novembre 2021 18:31 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El Cinema a l’Escola arriba cada tardor a les sales de cinema de moltes poblacions valencianes per oferir als infants i joves les novetats cinematogràfiques del moment amb el segell de versió valenciana.

 

La Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià -Escola Valenciana ha tornat a organitzar la projecció de dues pel·lícules “El caragol i la balena” i “La meua setmana extraordinària amb la Tess”, dins de la Campanya Cinema a l’Escola 2021. Després d’un any sense poder realitzar aquesta activitat per la COVID, des de COVALBA – EV, hem volgut tornar a ocupar les sales cinematogràfiques amb una proposta força interessant de dues pel·lícules segons les edats. Cada pel·lícula ve acompanyada d’una fitxa didàctica que permet treballar-la posteriorment a l’aula i fomentar així el coneixement de diferents aspectes del llenguatge cinematogràfic entre els i les escolars.

Els dies 25 i 26 de novembre, amb totes les mesures higièniques i de salut, més 1000 alumnes de Castelló de Rugat, de Fontanars i d’Ontinyent han participat d’aquesta nova edició en sessions matinals a les sales de Cineapolis El Teler d’Ontinyent.

La Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià- Escola Valenciana tenen l’objectiu de contribuir a la normalització de la nostra llengua en l’àmbit del cinema, perquè és molt important que l’alumnat valencià es trobe amb referents que parlen en la nostra llengua tant a l’escola com al carrer. A més a més,  compta amb els projectes de Cinemateca, projeccions de pel·lícules als centres escolars i la Deveteca, lots de pel·lícules en format DVD. Tots aquests materials han esta seleccionat per Escola Valenciana, tenint en compte els valors que transmeten i amb les seues corresponents guies didàctiques per treballar-les a l’aula.

Llegir 317 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM