Dilluns, 27 Setembre 2021

Una exposició de la UV a la Casa de Cultura d’Ontinyent repassa el conflicte de la Germania Valenciana al segle SXVI

Posted On Dijous, 08 Juliol 2021 16:09 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

La Casa de Cultura d’Ontinyent acollia aquest dijous la inauguració de L'exposició itinerant “La Germania: un conflicte a la València del Renaixement”

produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial de la Universitat de València (UV). Es tracta d’una mostra de 30 pannells realitzada per un nodrit equip d'investigadors especialistes, i que té per objecte donar a conèixer detalls d'aquest destacat moment de la història valenciana.

L'alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que acudia acompanyat pel regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha ressaltat que la revolta de la Germania “és un de les fites senyeres de la trajectòria històrica del poble valencià, i gràcies a aquesta exposició els ontinyentins i ontinyentines tenen l'oportunitat d'aprofundir en el gran terratrèmol social que va significar aquest període històric per a la ciutat i la comarca, on se’ns dedica un pannell específicament”. El primer edil també posava de relleu “l’esforç de la Fundació Universitària i la UV perquè la universitat complisca amb l’objectiu de transferir coneixement a la societat”, manifestava.

El director del Campus d´Ontinyent, de la Universitat de València, el professor José Cantó ha insistit en la nova oportunitat que suposa aquesta exposició de la Universitat de València per al Campus d´Ontinyent: “Les aportacions en matèria cultural reafirmen sens dubte la consideració de Campus Universitari que ostenta l'extensió universitària en la capital de la Vall d´Albaida”. Cantó destacava el caràcter didàctic d’una exposició apta per a escolars “que ens explica un conflicte sense el qual no podem entendre la nostra història”.

L’exposició, que es podrà visitar fins al 29 de juliol, esta comissariada per Rafael Narbona (Catedràtic del Departament d'Història Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques) i Pablo Pérez (Catedràtic del Departament d'Història Moderna i Contemporània), present en l'acte d'inauguració, qui destacava que la mostra “pretén reflectir tots els aspectes d’un conflicte que es va iniciar de manera pacífica, però que va acabar en una guerra civil amb conseqüències desastroses”.

Exposició “50 anys fent Harca” al MAOVA

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, recordava per altra banda que fins al 24 de juliol també es pot visitar al museu MAOVA de la ciutat l’exposició "50 anys fent Harca”, una mostra antològica del dibuixant humorístic Juli Sanchis Aguado, mes conegut amb el nom d'Harca. La mostra és un recull de les seues obres més destacades, que al llarg de 50  anys han inclós la publicació de més de 3.000 dibuixos a nombrosos diaris i revistes.

Llegir 138 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM