Divendres, 29 Març 2024

Ontinyent porta la “cultura segura" a diferents tipus de públic amb les obres “Tirant” i “Laika”

Posted On Divendres, 16 abril 2021 14:18 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Ontinyent continua l’aposta per fomentar la “cultura segura” a la ciutat amb dues noves representacions teatrals previstes per la setmana que ve, per a les que ja s’han posat les entrades a la venda.

El regidor de l’àrea, Àlex Borrell, destacava que “són obres plantejades de forma específica per a diferents tipus de públics, però que en tots dos casos van a ser posades en escena complint amb la normativa de seguretat establerta i amb la màxima cura per seguir demostrant que l’activitat cultural pot dur-se a terme de forma segura. Donar suport a la cultura és necessari tant per tot allò que aporta a la ciutadania com per la importància d’estar al costat dels i les professionals del sector en un moment extremadament delicat per a ells”, assenyalava.

La primera de les representacions serà la de l’obra “Tirant”, divendres 23 d'abril a les 20:00 hores, al marc de la programació de la “Setmana del Llibre 2021”, adreçada a públic adult, amb una durada de 90 minuts. L'obra, a càrrec de la companyia IVC junt a la Companyia Nacional de Teatre Clàssic, parteix del gran clàssic valencià “Tirant Lo Blanc” del Segle XV per donar peu a un muntatge que toca temps implícits en l’essència de l’ésser humà: la visió patriarcal de la sexualitat, les passions, la gelosia, el desig de poder. És una revisió actual de l’obra que juga entre el present i el passat amb una gran posada en escena.

Pel que fa a “Laika”, es tracta d’una representació de la companyia Xirriquiteula Teatre, adreçada a públic de a partir de 4 anys, que conta la història de la gossa astronauta que va ser el primer ésser viu a orbitar al voltant de la terra, dins la nau “Sputnik II”. L’obra es posarà en escena diumenge 25 d’abril a partir de les 18:00 hores i amb una durada de 50 minuts, emprant  tècniques com retroprojeccions, collage, titelles, autòmats i teatre gestual per tornar a l’any 1957, quan la Unió Soviètica va llançar a l’espai la gosseta. Les entrades per a “Tirant" tenen un preu en venda anticipada a la web de Caixa Ontinyent de 8 euros i les de "Laika" de 6, passant a 10 i a 8 en taquilla el dia de la representació, respectivament.

Llegir 358 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM