Divendres, 29 Març 2024

Ontinyent celebrarà el “Dia del Llibre” amb una setmana d’activitats presencials i online

Posted On Dilluns, 12 abril 2021 20:01 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L’Ajuntament d’ Ontinyent ha organitzat tot un seguit d'activitats presencials i online per commemorar el proper 23 d’abril el “Dia del Llibre”, declarat com a tal per la UNESCO coincidint amb el dia de la mort de Miguel de Cervantes i Williams Shakespeare.

Així, del 21 al 24 d’abril hi haurà a la ciutat una programació d’activitats coordinades per la regidoria de Biblioteques, que inclou activitats organitzades amb la col·laboració de les regidories de Cultura i Igualtat.L’Ajuntament d’ Ontinyent ha organitzat tot un seguit d'activitats presencials i online per commemorar el proper 23 d’abril el “Dia del Llibre”, declarat com a tal per la UNESCO coincidint amb el dia de la mort de Miguel de Cervantes i Williams Shakespeare. Així, del 21 al 24 d’abril hi haurà a la ciutat una programació d’activitats coordinades per la regidoria de Biblioteques, que inclou activitats organitzades amb la col·laboració de les regidories de Cultura i Igualtat.
El regidor de Biblioteques, Ferran Gandia, destacava que “després de que l’any passat no puguerem dur a terme esta celebració, enguany hem pogut disposar una programació variada amb activitats a les que es podrà acudir presencialment complint amb la normativa establerta per les autoritats sanitàries, i també una online per poder gaudir des de casa”. Assenyalava. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, posava de relleu que “tot i la pandèmia no hem parat de fer activitats culturals adaptades a cada moment, com l'Ontifest Virtual, l’autocine o les representacions virtuals. Ara per fi podem anar tornat a fer també activitats amb públic, en aquest cas per apropar a grans i menuts al món de la lectura”, manifestava.
La primera de les activitats serà dimecres 21 d’abril amb la representació al Teatre Echegaray de l'espectacle “La mujer sin miedo y otros cuentos árabes”, a càrrec de la filóloga, escriptora i narradora oral Ana Griott, guanyadora de diversos premis, que ha fet narracions de contes en biblioteques de tot el món. Per acudir a l’espectacle, que tindrà lloc a partir de les 19:00 hores, serà necesaria fer reserva previa al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., amb un màxim de 4 persones per reserva. 
La regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, destacava que és una nova mostra la transversalitat de les polítiques d’Igualtat en la gestió del Govern d’Ontinyent, en aquest cas per ajudar a visibilitzar l’aportació de les dones a la literatura i la història mitjançant la tradició oral i els contacontes. Hem de contribuir a una visió del món completa i no sesgada. Enguix recordava que en l’àmbit cultural ja es compta amb més de 900 llibres amb visió feminista i de perspectiva de gènere als “punts violeta” de les biblioteques, dels quals animava a fer ús. 
La següent activitat serà la presentació de la revista municipal d’estudis comarcals "Alba" nº30, a la Casa de Cultura, dijous 22 d’abril a les 20:00 hores, un acte al qual es prestarà especial atenció a un dels articles inclosos a la revista, dedicat al meló d’Or d'Ontinyent i la seua història. Dijous 23 d’abril, "Dia del Llibre", serà torn per la representació al Teatre Echegaray d’una revisió actualitzada del clàssic de la literatura valenciana “Tirant Lo Blanc”, en una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic. “Una proposta diferent per a esta obra clàssica, on es vincula el passat i el present adoptant un estil modern”, explicava Ferran Gandia. Les entrades, a un preu de 8 euros en venda anticipada, es poden adquirir ja a la web www.caixaontinyent.es i a la Casa de Cultura.
Finalment, dissabte 24 d’abril a les 17:00 hores i en aquest cas de manera telemàtica tindrà lloc el contacontes a casa en Anglés "storytime whit Pauline Oyoo", que s'emetrà en directe des de la Biblioteca de Sant Josep a través de les xarxes socials municipals. El regidor de Biblioteques exposava que “hem fet altres contacontes en anglès anteriorment i és una activitat que compta amb una elevada demanda. Hem pensat mantenir-la de forma telemàtica perquè les limitacions als espais de que disposem impedirien acudir a grups de més de 20 persones. Amb aquest format serà molta més gent la que podrà gaudir d’una edició que a més inclourà sorpreses al muntatge”, avançava.

Llegir 320 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM