Dimarts, 23 abril 2024

Julio Basulto destaca en Ontinyent els beneficis per a la salut de l’aigua de l’aixeta

Posted On Dimecres, 06 Novembre 2019 16:30 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

“La composició de l’aigua de l’aixeta molt a sovint és millor per a la salut que la de l’embotellada".

Així ho manifestava aquest dimarts al Teatre Echegaray el conegut dietista, nutricionista i investigador Julio Basulto, en la conferència "Aigua i salut" que impartia al marc de la campanya "Aigua d'Ontinyent, per a beure, per a viure", impulsada per l’Ajuntament i l’empresa Egevasa.

A la seua intervenció, precedida per una introducció de la regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, Basulto incidia en què “és un absolut sense sentit no beure aigua de l'aixeta o filtrar-la, perquè és bona. Eixe calci que prens en la llet i eixe magnesi que prens en pastilles el tens en l’aigua”, assenyalava. El nutricionista, que va fer constants referències a estudis científics al voltant de l’aigua i el seu consum, va apuntar que fins i tot a escala poblacional es considera que beure aigua de la considerada "dura" de l’aixeta podria ajudar a previndre patologies cardiovasculars, i que en cap cas perjudica el renyó si no es pateix prèviament problemes renals.

Basulto tancava la conferencia amb una clara al·lusió al objectiu de la campanya "Aigua d'Ontinyent", com és fomentar el consum d’aigua de l'aixeta enlloc d’embotellada, en citar una frase del dramaturg Eduardo Galán en la que s'apunta que "molta gent menuda en llocs menuts fent coses menudes poden fer que canvie el món”.

Llegir 554 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM