Dijous, 28 Març 2024

Ontinyent mobilitza un equip multidisciplinar de 14 professionals per atendre els evaquats del carrer Cantereria

Posted On Divendres, 13 Setembre 2019 15:29 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els serveis socials municipals de l’Ajuntament d’Ontinyent han mobilitzat un ample dispositiu per atendre els evacuats del carrer Cantereria.

En concret, un equip multidisciplinar de 14 persones presta atenció integral a les 38 persones que a hores d’ara permanèixen en l’alberg municipal fins que l’oficina tècnica certifique la seguretat de les seues vivendes. Posteriorment, aquelles famílies que no tinguen allotjament ni cap alternativa al mateix seran reubicades en vivendes de lloguer, els costos dels quals seran assumits inicialment per l’Ajuntament d’Ontinyent, fins que es confirme l’arribada d’ajudes d’altres administracions.

La regidora de Serveis Socials, Paula Soler, explicava que “les 38 persones que estan a hores d’ara en l’alberg municipal no tenen cap alternativa a les vivendes que estan pendents de supervisió per l’oficina tècnica per comprovar el seu estat. Des de l’Ajuntament anem a vetllar perquè estes persones no es queden en cap cas en el carrer i siguen ateses adequadament, cobrint totes les seues necessitats”, avançava.

Des de l’inici de la situació d’emergència social aquest dijous a les 8 del matí, el departament que encapçala Soler ha estat actuant per atendre les persones evacuades, condicionant-se l’alberg municipal “Perú” i disposant-se per atendre’ls un equip format per 2 psicòlogues, 4 treballadores socials, 1 educador, 1 tècnica d’Animació Sociocultural (TASOC), les treballadores del Servei d'Ajuda a domicili i el coordinador de l’àrea de Benestar Social, a més de la pròpia regidora. A aquest equip s’incorporaven posteriorment 4 vigilants de seguretat i 3 monitors de temps lliure. Aquest equip multidisciplinar ha comptat també amb la col·laboració de Cáritas, el Projecte Trèvol, Residència Sant Francesc i l’hospital d’Ontinyent amb l’assistència sanitària.

Entre les primeres tasques van estar l’avaluació de les necessitats d’alimentació, llençols, mantes, roba interior o sabates; l’establiment dels torns per atendre matí, vesprada i nit a les persones afectades, algunes de les quals van requerir medicació bàsica.

De cara al cap de setmana, 7 dels 38 allotjats a l’alberg seran traslladat a un hostal en règim de pensió completa per les seues característiques: una d’estes famílies esta formada per una embarassada de 9 mesos i el seu home; altra és un matrimoni amb una filla amb diversitat disfuncional psíquica greu; i els components de la tercera família presenten símptomes d’ansietat.

Al llarg del matí d’aquest divendres, i amb la col·laboració del voluntariat de protecció civil, s’ha procedit a acompanyar a les persones allotjades en l’alberg als seus domicilis, per tal d’agafar objectes de valor, roba o medicaments, així com poder avaluar-se quines van a ser les seues futures necessitats socials.

Paula Soler recordava a totes aquelles persones que hagen estat desallotjades del carrer Cantereria però es troben a hores d’ara en algun domicili de familiars o amics, que poden adreçar-se al departament de Serveis Socials per comunicar quina és la seua situació i quines van a ser les seues necessitats. La regidora tenia paraules d’agraïment “per a totes les persones que estan col·laborant amb el dispositiu, i especialment al coordinador de Benestar Social, per l’esforç humà que estan fent durant tot l’episodi”, manifestava.

Llegir 1868 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM