Dimecres, 24 abril 2024

Ontinyent finalitza la primera fase de les obres de restauració del Pont Vell

Posted On Dijous, 11 Juliol 2019 14:09 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L'Ajuntament d'Ontinyent ha finalitzat la primera fase de les obres de restauració del Pont Vell del SXVI.

L'actuació, finançada per la Diputació de Valéncia, ha permès recuperar la imatge que tenia el pont a principis del SXX. Durant les obres s'ha tret a la llum l'antic mur d'embarcament, un arc i una volta. Així mateix s'han restaurant els murs de contenció i s'han construït unes escales i rampes al llit del riu Clariano.

El regidor coordinador de l'àrea de Territori, Joan Sanchis, que visitava aquesta setmana les obres acompanyat del regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta i la regidora de Transport, Inma Ibañez, destacava que aquesta actuació, executada amb una ajuda de 150.000 euros de la Diputació de València, es veurà continuada amb el projecte integral recentment anunciat per l'alcalde per accelerar la protecció del Pont.

El regidor i diputat provincial explicava que “es tracta d’una actuació que forma part del programa Riu Viu del Govern d'Ontinyent i que en aquest cas persegueix conservar un element clau del nostre Patrimoni, alhora que potenciar-lo com element d'atracció turística i promoció de la ciutat”, assegurava. Així mateix, explicava que “la rehabilitació d'aquest espai estava prevista en 4 fases, però davant els informes que alertaven del deteriorament de l'estructura del Pont, vam decidir no sols tancar-lo al trànsit de vehicles sinó també accelerar la restauració unificant les tres fases restants en un únic projecte integral”, assenyalava.

Cal recordar que cada fase de les previstes inicialment tenien un cost estimat d’entre 150 i 200.000 euros, però ara l’Ajuntament ha posat en marxa els mecanismes perquè es redacte un únic projecte que aborde tota la restauració integral restant amb la major rapidesa possible, per un import aproximat de 720.000 euros.

Llegir 736 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM