Diumenge, 28 abril 2024

L’Ajuntament inicia el buidatge de l’antiga fàbrica de Revert on s’ubicarà el Museu València del Tèxtil

Posted On Divendres, 08 Juny 2018 07:21 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat el buidatge de l’antiga fàbrica de Revert, on van a iniciar-se de manera imminent els treballs per a ubicar en aquest espai el futur Museu Valencià del Tèxtil.

En concret, la regidoria de Serveis Municipals està procedint al trasllat de diversos elements de propietat municipal, així com de les restes del material que es va acumular com a possible fons documental per al museu. El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “en aquestes naus és on guardàvem elements com la tarima o el castell de festes, barreres del bou o senyals de trànsit, així com els últims elements restants dels que es van acumular com a possible fons documental per al Museu del Tèxtil”.

Cal assenyalar que després del trasllat de part d’estos fons a l’actual espai expositiu al Palau de La Vila, i de la retirada d’altra part per part d’ATEVAL per a la seua restauració amb fons de Caixa Ontinyent i l’Ajuntament, els elements que resten no tenen valor expositiu. Així doncs, el material de l’Ajuntament passarà a altre espai municipal, mentre que la resta d’elements seran retirats per al seu reciclatge. Una volta buides les naus, una empresa especialitzada retirarà els elements de fibrociment i es podrà començar les tasques de demolició, amb inici previst per al proper 18 de juny. 

Les tasques de demolició que s’iniciaran aquest mes, pressupostades en 129.000 euros i finançades per l’Ajuntament, suposen la primera fase d’una intervenció que durarà al voltant de 5 mesos i que es veurà continuada per una segona que compta amb una aportació de 500.000 euros aportats per la Presidència de la Generalitat, que s’executarà entre 2018 i 2019 per recuperar la nau més propera a la Plaça de la Concepció. Posteriorment, restarà per executar una tercera i última part de recuperació de la nau més propera al riu Clariano, amb un pressupost estimat de 860.000 euros.

Llegir 1271 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM