Divendres, 26 abril 2024

Ontinyent presenta una extensa oferta d’activitats per a Pasqua amb cultura, música i esport

Posted On Dilluns, 26 Març 2018 16:05 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La ciutat d’Ontinyent comptarà amb una extensa oferta d’activitats amb cultura, música i esport per al període de Setmana Santa i Pasqua.

En concret, Ontinyent espera reunir més de 5000 assistents als festivals «Diania» i «Fes la Mona» que organitza la cooperativa Sinèrgies Serveis Culturals amb la col·laboració de l’Ajuntament; els 4 Trofeus de Futbol Base que tindran lloc als camps de la Puríssima coorganitzat pel Club Esport Base Ontinyent i l’Ajuntament i les 4 rutes turístiques guiades que oferirà la Tourist Info municipal.

Els regidors coordinadors de Joventut i Esports (Óscar Borrell) i Política Econòmica (Pablo Úbeda), que compareixien davant els mitjans per presentar la programació junt a Adrià Llin (Sinèrgies) i Rafael Arcos (Fundació Esport Base Ontinyent), coincidien en destacar l’interés “de que els ontinyentins i ontinyentines no sols no tinguen necessitat d’anar-se’n per gaudir d’activitats en estes dates, sinó ser també pol d’atracció per a la població de les comarques veïnes”, destacaven.

En concret, els camps de futbol de la Puríssima, ampliats per l’Ajuntament amb ajuda de la Federació Valenciana de Futbol, acolliran fins a 4 trofeus de futbol base: el XVIII trofeu Aleví Nacional “Ciutat d’Ontinyent”, el VIII Trofeu Aleví Provincial “FEBO”, el XV Trofeu Benjamí i el VIII Trofeu Prebenjamí “Paquito Llopis”.

En total, seran 40 equips de la Comunitat Valenciana, Castella la Manxa o Múrcia, integrats per 600 joves esportistes, que arribaran acompanyats de les seues famílies, el que suposarà un volum superior a les 1000 persones que, explicava Rafael Arcos, “van a gaudir de dos intensos dies de convivència i companyerisme, i de segur sorprendran al públic que ens acompanye amb la qualitat del seu futbol”, assenyalava.

Des de la Cooperativa Sinèrgies, Adrià Llin explicava que després de l’èxit de la primera edició, “el festival d’humor Fes la Mona oferirà nous atractius i sorpreses, amb el nou espectacle de Maria Juan com a cap de cartell”. Així, l’actriu ontinyentina representarà el seu nou espectacle “He Tornat. (Noves històries de Mariua)” divendres 30 de març a les 20:00 hores al Echegaray, amb entrades a la venda per 10 euros en anticipada a www.caixaontinyent.es.

Abans es comptarà també amb altres activitats gratuïtes, com seran la festa d’inauguració del festival a la Sala Almàssera (dijous 29 a les 22:30) amb el còmic Txabi Franquesa (el Club de la Comèdia); i una matinal infantil divendres 30 des de les 11:00 a la Plaça de Sant Domingo, amb una ludoteca de Jocs Tradicionals, un espectacle de Clown amb Galahad Torró i una Jam Session de música moderna i jazz amb músics locals. La venda d’entrades per a l’actuació de Maria Juan va a bona marxa, i s’espera que als propers dies s’esgoten les 542 localitats.

Quant al Festival Diània, que torna a oferir-se dos anys després, enguany s’espera reunir més de 3000 persones per gaudir el 31 de març al Recinte Firal d’un cartell que integren els grups Auxili (que presentarà el seu nou disc); Zoo; Xavi Sarriá; Iseo & Dodosound with the mousehunters; The Dance Crashers; Zerokoma i La Ranamanca. Les entrades es poden adquirir a 15 euros per venda anticipada a la web www.festivaldiania.com i els punts de venda física que s’especifiquen a la mateixa.

Finalment, Pablo Úbeda donava detalls de les 4 rutes turístiques previstes per a estos dies: la “Ruta de les xumeneres” que repassarà la història del patrimoni indusrrial ontinyentí el 30 de març; una Ruta Senderista i taller d’herbero pel barranc dels Tarongers el 1 d’abril; la Ruta dels Refugis Antiaeris de Tortosa i Delgado i el Regall el 2 d’abril; i la ruta cicloturística “Pedalejant Ontinyent” el 8 d’abril. En tots els casos les places seran gratuïtes i limitades a grups de 30 persones, poden ampliar-se la informació i inscriure’s a la Tourist Info al Palau de La Vila o al telèfon 962916090. Estes rutes, que han estat difoses a les comarques veïnes, formen part d’un projecte anual de rutes guiades que es presentarà en breu.

Tant Pablo Úbeda com Óscar Borrell coincidien en agrair el treball de les entitats organitzadores d’estes activitats i d’altres que tindran lloc estos dies, com les paelles joves del Consell Local de la Joventut, “que sempre comptaran amb el suport de l’Ajuntament, perquè ajuden a fer de la nostra una ciutat d’atracció i dinamitzar l’economia local, que és un dels objectius als que venim treballant des de diversos àmbits al Govern d’Ontinyent”, recordaven. 

Llegir 1259 vegades Darrera modificació el Dilluns, 26 Març 2018 16:09

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM