Imprimir aquesta pàgina

Una conferència sobre “envelliment exitós” obrirà la nova programació de “Majors Actius” d’Ontinyent

Posted On Dimecres, 25 Gener 2023 18:26 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Una conferència sobre "Envelliment Exitós” a càrrec de la psicòloga Esperanza Navarro Pardo obrirà dijous 9 de febrer a la Sala Gomis la nova programació semestral de “Majors Actius", el programa de l'Ajuntament d'Ontinyent per afavorir l'envelliment actiu de les persones majors de 55 anys a la ciutat.

 

 

El regidor de l’àrea, José Rafael Sanchis, ha presentat una programació que també inclourà altres atractius com ara 4 viatges, tallers de benestar emocional, gimnàstica als parcs, cultura i una "Nit Gran de Primavera" a la Glorieta.Sanchis recordava que amb “Majors Actius" l’Ajuntament "vol afavorir l’envelliment actiu i saludable de les persones majors, per tal de contribuir al seu bon estat de salut físic i també mental. Per aconseguir aquest objectiu plantegem activitats que atenen les pròpies preferències i necessitats que ens fan arribar les persones usuàries, que tenim en compte al preparar la programació, sempre comptant amb la participació de professionals i experts”, assenyalava.

 

Així, dijous 9 de febrer a la Sala Gomis, a partir de les 19:00 hores, es comptarà amb la participació de la  professora titular del departament de Psicologia Evolutiva de la Universitat de València, Esperanza Navarro Pardo, qui parlarà de “l’envelliment exitós” vinculat a les denominades “Zones Blaves”, àrees geogràfiques on la població té alta longevitat amb bona qualitat de vida i índex baix de discapacitat.

També començaran en febrer els Tallers de Benestar Emocional, els dies 6 i 20 de febrer, 6 i 20 de març, 3 i 17 d’abril i 8 i 22 de maig a les 19:00 hores en l’aula 102 de la UNED. Impartits per la treballadora social Verònica Pastor, es treballarà en la transformació del coflicte a través del benestar emocional amb dinàmiques corporals.

Una de les novetats més destacades serà l’organització el 28 d’abril de la primera “Nit Gran de Primavera” a la Glorieta, una iniciativa que se suma a la “Nit Gran” que s’organitza al més d’agost durant les festes de Moros i Cristians, i que ara s’organitza també en primavera atenent les demandes i peticions rebudes. La “Nit Gran de Primavera” tindrà lloc el 28 d’abril, incloent un espectacle musical a les 19:30 hores i un sopar a la Glorieta a les 21:30 hores, eixint els tiquets per al sopar a la venda entre el 10 i el 21 d’abril amb un cost de 5 euros.

En matèria esportiva, es mantindran tots els dimarts i dijous de febrer a juny (excepte els dies festius) les activitats organitzades als parcs públics, i també s’inclouen a la programació activitats culturals com les representacions teatrals “Júlia” de la companyia “La Dependent” el 10 de març, o “El Pare”, amb l’actor Josep Mª Pou dissabte 27 de maig, als dos casos al Teatre Echegaray.

Finalment, els viatges culturals als propers mesos seran a l’Albufera de València el 24 de febrer; Sagunt i el Puig de Santa Maria el 24 de març; Moraira el 21 d’abril i Benidorm el 19 de maig. Per a la reserva d’activitats i ampliar la informació sobre la programació es podrà telefonar de 10:00 a 13:00 hores de dilluns a divendres al 674753038.

Llegir 208 vegades
Redacción

L'últim de Redacción