Imprimir aquesta pàgina

“Ontinyent Participa 2023” es converteix en la 3ª edició més votada amb 5.437 persones participants

Posted On Dimarts, 24 Gener 2023 15:12 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

“Ontinyent Participa 2023” s’ha convertit en la 3ª edició més votada des de l’inici del procés i la més votada d’aquesta legislatura, amb 5.437 persones participants.

Les regidores Natàlia Enguix (Govern Obert) i Natàlia Enguix (Ciutadania) donaven a conèixer aquest matí els resultats d’un procés que finalitzava en la passada mitjanit la fase de votacions, i es felicitaven per “la lliçó de democràcia participativa, civisme i estima pel seu poble” donades per la ciutadania.

Natàlia Enguix donava les gràcies “a les 5.437 persones que han dedicat part del seu temps en emetre el seu vot. En total, s’han emés 19.481 vots i ha votat un 17% del cens de persones majors de 16 anys, un resultat que és important posar en perspectiva perquè altres ciutats semblants a Ontinyent estan al voltant d’un 5 o un 7% de participació” recordava. Des de la posada en marxa del procés en 2014, només han registrat més vots les edicions de 2018 (5670 vots) i 2916 (5833 vots).

Enguix apuntava en els factors que han influït de la manera positiva en la participació en el fet que les persones i entitats no sols han presentat propostes interessants, sinó que també s’han implicat en la seua difusió, “que és, en definitiva, l’esperit de l’Ontinyent Participa: aconseguir la implicació activa de la ciutadania en la gestió municipal”. Virtudes González remarcava també la importància de dinamitzar el procés “perquè hi ha molta gent major que no té accés a les noves tecnologies i el fet d’apropar la votació a tota la ciutadania, explicant les diferents propostes i ajudant a votar, és necessari, i així ens ho ha fet arribar molta gent”. Les regidores agraïen el treball del departament municipal d’Informàtica i de les responsables del servei de dinamització dels vots.

Natàlia Enguix també explicava que “hem comprovat que els canvis introduïts en les edicions anteriors han tingut l’efecte desitjat. El projectes es voten i s’executen en el mateix exercici, el que convertix el programa en un ferramenta útil i efectiva”. En aquest sentit  recordava que en les dues edicions més recents (2021 i 2022), les propostes s’executaren al 100% durant el mateix any amb una inversió que superava els 270.000 euros. “Tant els votants com els proposants han pogut veure l’efectivitat del procés i com l’execució real dels projectes guanyadors legitima sense cap tipus de dubte aquest procés participatiu”, remarcaven.

Les 5 propostes més votades enguany d’entre les 10 finalistes abasten aspectes com ara medi ambient, Joventut, patrimoni i urbanisme. En concret, són la substitució de les llums del carrer per leds de baix consum  (3.106 vots); Obres de reparació i millora en l'ermita de Sant Esteve (2.690 vots); Programació jove amb discomòbils (2.448 vots); Recuperació i posada en valor de la senda de la Font de la Puríssima (2.164 vots); i Millores al barri de Sant Rafel, on s’inclouen el Canvi de llum al Parc de Sant Rafel, la instal·lació d’una tirolina i de gronxadors per a xiquets amb diversitat funcional (2.113 vots).

Llegir 117 vegades
Redacción

L'últim de Redacción